Puheenaihe

Tulevaisuuden peltipoliisit saapuvat Suomeen – MTV: kun autoilija huomaa sen, on jo liian myöhäistä

Kuvituskuva.

Arkisto

Nelostiellä Lusin ja Vaajankosken välillä ajavat autoilijat pääsevät vielä tämän vuoden puolella testamaan uudenlaisia peltipoliiseja, kertoo MTV:

MTV:n mukaan uudet ruotsalaisvalmisteiset kamerat mittaavat auton nopeuden huomattavasti suomalaiskuskeille tuttuja laitteita kauempaa. Siinä vaiheessa, kun autoilija huomaa uuden peltipoliisin, on todennäköisesti jo liian myöhäistä nostaa jalkaa kaasulta.

Kamera havaitsee ajoneuvon ensimmäisen kerran noin 150 metrin päästä ja sen jälkeen sen nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa mitataan 21 kertaa sekunnissa koko sen ajan, kun kohde on tutkan havaittavissa. Se myös teoriassa voi erottaa toisistaan henkilö- ja kuorma-auton, eli pystyisi valvomaan myös eri ajoneuvojen nopeuksia niiden ajoneuvokohtaisten rajoitusten mukaan.

MTV:n mukaan Suomi maksaa kameroista noin 4,4 miljoonaa euroa.

Lue koko MTV:n juttu tästä ja katso alta havainnevideo kameroiden toiminnasta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

”Vain tyhmät saavat sakkoja nopeusvalvontakameroista” – poliisi pisti yleisen väitteen käytännön testiin ja tulos oli karu7.5.2018 04.00
Yle: BMW, Audi ja Mersu ovat sakkomagneetteja – ”Hinta näyttäisi peilaavan sijoitusta”21.3.2018 09.36
Tämä on Suomi: Auto poltettiin parkkipaikalle – seuraavana päivänä tuulilasissa lojui sakkolappu ja lapussa poikkeuksellinen viesti2.8.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat