Puheenaihe

Juotko light-limuja? Tällaista tuhoa ne tekevät vatsassasi – tutkimus

Uutuusjuoma vie menekissä jo Cokiksenkin.

Coca cola Company

Keinotekoiset makeutusaineet epätasapainottaa suoliston bakteerikantaa, toteaa tutkimus.

Israelin ja Singaporen yliopistojen tutkijat tarkastelivat kuutta yleistä keinotekoista makeutusainetta; aspartaamia, sukraloosia, sakariinia, neotaamia, advantaamia ja asesulfaami K:ta.

He havaitsivat kaikkien olevan haitallisia suolistobakteereille, kertoo New York Post.

– Tämä tarjoaa lisää näyttöä siitä, että keinotekoisten makeutusaineiden käyttö vaikuttaa haitallisesti suoliston mikrobien toimintaan, mikä voi aiheuttaa monia terveysongelmia, tutkijat selittivät.

Suoliston terveen bakteerikannan tärkeys on yhä paremmin tiedostettu ja tutkimukset ovat osoittaneet, että huono bakteerikanta liittyy moniin erilaisiin sairauksiin lihavuudesta suolistosairauksiin ja jopa Alzheimerin tautiin.

Keinotekoisia makeutusaineita löytyy monien elintarvikkeiden dieettiversioista, kuten light-limsoista.

Vaikka kyseessä on ensimmäinen keinotekoisten makeutusaineiden vaikutusta suoliston bakteereihin tarkastellut tutkimus, jo aiemmat tutkimukset ovat löytäneet kemikaaleihin liittyviä terveysriskejä.

Keinotekoisten makeutusaineiden tiedetään muun muassa edistävän liikalihavuutta, heikentävän IVF-hoitojen tehoa, sekä kasvattavan aivohalvauksen, dementian ja diabeteksen riskiä. 

 

Lähde: New York Post

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi Coca-Cola -maku tulee pian myyntin ja Suomi saa uutuuden ensimmäisten joukossa maailmassa – myös muut kokikset kokevat muutoksen24.8.2018 04.15
Juotko mehua aamiaisella? Ei todellakaan kannattaisi29.5.2018 03.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat