Puheenaihe

IS: Kiinteistökuningatar Kaisa Liskiltä vaaditaan 900 000 euron jättikorvauksia – tästä on kyse

Kuvituskuva.

Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Televisiosta tuttu kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski on rajuissa riidoissa entisen työnantajansa kanssa. Riidan puinti jatkuu Hyvinkään käräjäoikeudessa ensi viikon maanantaina, kertoo Ilta-Sanomat.

Julki tulleiden oikeudenkäynnin asiakirjojen mukaan ex-työnantaja vaatii kiinteistökuningattarenkin titteliä kantavalta Liskiltä noin 900 000 euron korvauksia, jonka päälle tulevat korot ja oikeudenkäyntikulut.

Liski työskenteli vuosina 2011–2016 Uudenmaan Viva Oy -kiinteistövälitysyhtiössä ja vastasi esimerkiksi asuntojen myymisestä.

Liski lähti työpaikasta, ja perusti oman kilpailevan kiinteistövälitysyrityksen. Liskin perässä hänen perustamaansa yritykseen siirtyi toistakymmentä Uudenmaan Vivan työntekijää.

IS uutisoi, että ero entisestä työpaikasta ei mennyt kuitenkaan kivuttomasti. Ex-työnantaja palkkasi jopa yksityisetsivän setvimään Liskin touhuja.

Uudenmaan Viva Oy on sitä mieltä, että se lainasi Liskille tämän työsuhteen aikana yli 170 000 euroa rahaa, jota Liski ei ole maksanut takaisin.

Samaten ex-työnantaja on sitä mieltä, että Liski rikkoi työsopimuksessa sovittua kilpailukieltoa, rekrytointikieltoa, salassapitovelvollisuusehtokieltoa, minkä lisäksi hän ei olisi noudattanut irtisanomisaikaista työaikaa.

Kaisa Liski kiistää kaikki ex-työnantajansa esittämät vaatimukset ja väitteet.

Liskin mukaan hän ei ole lainannut yhtiöltä rahaa, vaan kyse on ollut allekirjoitusbonuksesta sekä palkkaennakoista.

Liski kertoo, että allekirjoitusbonus tuli siitä, kun hän siirtyi toisesta kiinteistövälitysyhtiöstä, ja että hän antoi Kiinteistökuningatar Kaisa -brändinsä Uudenmaan Vivan käyttöön. Kiinteistökuningatar Kaisa -nimistä televisio-ohjelmaa esitettiin Liv-kanavalla.

Väitettä rahojen lainaamisesta Liski pitää "erityisen asiattomana", IS kertoo.

– Kantaja väittää virheellisesti, että kantaja olisi lainannut vastaajalle useita kertoja rahaa, Liskin oikeuteen jättämässä vastauksessa lukee.

Liskin mukaan hänellä oli myös oikeus purkaa työsopimus ilman irtisanomisaikaa. Hän perustelee asiaa syvällä luottamuspulalla, joka syntyi muun muassa siitä, kun yritys väitti Liskin olevan sille velkaa. Liskin mukaan yritys jätti maksamatta myös hänen loppupalkkansa.

Liski katsoo, että hänellä oli oikeus perustaa kilpaileva yritys. Hänen mielestään kilpailukieltoehto ei ollut voimassa, koska hän oli purkanut työsopimuksen työnantajasta johtuvista syistä.

– Kilpailukieltoehto ei sido Liskiä ja vaatimus sopimussakosta tulee siten hylätä perusteettomana, Liskin vastauksessa todetaan.

Hän vaatii yritykseltä puolestaan yli 200 000 euron korvauksia ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Vaade muodostuu palkkasaatavista. Uudenmaan Viva kiistää Liskin vaatimukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat