Lidl maksoi yli 5000 euroa näistä maalauksista – saiko kauppaketju rahoilleen vastinetta?

Taneli Stenbergin ja Anetta Lukjanovan työ on jo valmistumassa jakelukeskuksen tiloihin.

Lidlin lokakuussa valmistuvan Järvenpään jakelukeskuksen muraalikilpailun voittajat ovat selvillä.

Rakennuksen sisäseinille maalattavat teokset toteuttavat muotoilija ja kuvataiteilija Jukka Hakanen, taiteilija Rosalia Silfer, yhteisellä teoksella kilpailuun osallistuneet taiteilijat Taneli Stenberg ja Anetta Lukjanova sekä Pallo-nimimerkillä kilpailuun osallistunut taiteilija, joka ei halua oikeaa nimeään julkisuuteen.

Lidlin järjestämä muraalikilpailu herätti suurta kiinnostusta ja teosehdotuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 170.

– Nämä neljä valittua työtä ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta jokaisessa oli tavoitettu jotain rakennukselle tunnusomaista tai kyseisessä tilassa erityisen hyvin toimivaa, Lidlin operatiivinen johtaja Nicholas Pennanen sanoo.

Kilpailussa voittaneiden teoksien toteuttajat saavat työstään palkkioksi 5 000 euroa, minkä lisäksi heille kustannetaan kaikki tarvittavat työvälineet ja materiaalit töiden toteutukseen.

Teosten maalaus on parhaillaan käynnissä Lidlin Järvenpään jakelukeskuksessa. Lidl julkaisee kuvat valmiista teoksista myöhemmin syksyn aikana.

Lidl on myös päättänyt tilata kaksi erillistä työtä muraalitaiteilija Salla Ikoselta jakelukeskuksen toimistotiloihin.

– On ollut mahtava seurata muraalien valmistumista. Seinämaalaukset elävöittävät jakelukeskuksen työtiloja ja lisäksi on tietysti hienoa, että saamme lahjakkaiden taiteilijoiden upeita töitä esille, Järvenpään jakelukeskuksen logistiikkapäällikkö Valtteri Suonperä sanoo.

Lisää aiheesta

Lidl muuttaa kuuden myymälän aukioloaikoja – löytyykö lähi-Lidlisi listalta?2.10.2018 04.15
Lidl tekee muutoksen kaikkiin Suomen-myymälöihin – operaation tarkoituksena massiivinen energiansäästö15.9.2018 04.55
Oletko huomannut langattoman kuulokkeen Lidl-myyjän korvassa? – IS löysi asialle selityksen14.9.2018 23.00

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Uusimmat

Luetuimmat