Viihde

Maija, 27, seisoi pienissä bikineissä yleisön edessä ja oli kauhuissaan – nainen kuitenkin kohtasi pelkonsa ja nyt hän toteuttaa unelmaansa

Maija Haapanen

Maija Haapanen seisoi keskellä ryhmäliikuntasalia ja oli kauhuissaan. Nuori nainen oli pitkään haaveillut bikinifitneksestä, mutta nyt kun sen aika oikeasti koitti, niin vanhat pelot tulivat esiin.

– Olen koko nuoruuteni kärsinyt vahvasta esiintymispelosta. Kun seisoin siinä pikkuruiset bikinit päällä ja yleisön tuijottaessa, minut valtasi jälleen kauhunomainen paniikki, nainen kertoo.

Kuten aiemmillakin kerroilla, Haapanen kasasi itsensä ja pääsi kuin pääsikin lavalle. Se unelma ei kuitenkaan lopulta osoittautunut tavoittelemisen arvoiseksi.

– Siinä lajissa on niin paljon ulkonäköpaineita. Itsekin aloin määritellä itseni ulkonäön kautta. Mietin tosi paljon mitä muut minusta ajattelevat.

Niinpä hän päätti jättää lajin. Mutta nainen ei kuitenkaan osannut odottaa sitä vaikutusta, mikä päätöksellä olisi.

– Kun lopetin, kävin aika pohjalla. Minun piti määritellä itseni uudestaan ja se on aika rankka prosessi. Niistä vanhoista ajattelumalleista oli kivuliasta päästää irti.

Liikuntaa hän ei kuitenkaan lopettanut, se vain muutti muotoaan. Haapanen alkoi keskittymään enemmän hyvinvointiin ja häntä alkoi kiinnostaa personal trainerin ammatti.

Pian syntyi päätös hakea Fitnessmallikilpailuun. Vaikka vanhat demonit palasivatkin hetkeksi takaisin.

– Minulla oli kisan castingissa taas sama stressi ja pelko. Harkitsin semifinaaleissa lähteväni kotiin ennen tuomareiden haastattelua. Silloin mietin, että nyt on viimeistään tullut aika työstää tätä asiaa.

Haapanen onnistui. Peloistaan huolimatta 27-vuotias nainen nähdään nyt kisan finaalissa ja hän kilpailee tosissaan voitosta.

– Välillä tuntuu siltä, että pelkästään julkinen puhuminen on minulle voitto, nainen nauraa.

– Nykyään pyrin vaikeissakin tilanteissa olemaan oma itseni. Jos se ei riitä, niin siihen en voi itse vaikuttaa. Ainut keino, jolla voin saavuttaa unelmani, on yrittäminen. Mitä sitten, jos se menee pieleen? Yrittämättä jättäminen antaa pelolle vallan. Olet itse ainut este omien unelmiesi toteutumiselle.

Haapanen toteaa, että vaikka Fitnessmallikisassa ollaan jälleen lavalla esillä, tilanne on nyt täysin toinen kuin bikinifitnessaikoina.

– Yksi syy, miksi halusin lähteä tähän kisaan, oli sen kokema muutos. Tässä ei katsota kenenkään rasvaprosenttia, eikä ole niitä pikkubikineitä. Haluan olla esikuva nuorille ja puhua omista kokemuksistani. Tämä on hyvä mahdollisuus siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Fitnesmallifinalisti Sanna-Maijan timmi yläkroppa kerää kommentteja – Kuva: koulukiusattu lähihoitaja rakastui bikinifitnekseen26.9.2018 03.50
Fitnesmallifinalisti Sanni puhuu seksivalistuksesta ja hyvinvoinnista – keksi neronleimauksen, jolla saada nuoret kuuntelemaan4.10.2018 10.20
Fitnesmalli-finalisti Kira, 34, sai pysäyttävän diagnoosin – "keskiviikkona piti miettiä, että hengittääkö sitä vielä perjantaina"28.9.2018 04.15
Kiloja kertynyt? Fitnessmalli-finalisti Satu-Lotta, 25, neuvoo: Tee nämä toimet iltaisin niin rasva palaa25.9.2018 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat