Viihde

Kaisa Liski ja ex-työnantaja ilmiriidassa – asianajajalta viiltävä kuitti kiinteistökuningattarelle

Kaisa Liski kiirehti oikeussaliin. Oikeusistunnot jatkuvat torstaihin asti todistajien kuulemisilla.

Tarja Heikkonen

Kiinteistökuningattarena tunnetun Kaisa Liskin piinaviikko alkoi maanantaina Hyvinkään käräjäoikeudessa. Kaisa Liski on ajautunut työriitaan, joka ex-työnantajan voittaessa voi maksaa hänelle jopa 900 000 euroa ja oikeudenkäyntikulut.

Liskin edellinen työnantaja Uudenmaan Viva Oy katsoo, että Liski on jättänyt velkojaan maksamatta ja rikkonut työsopimuksensa kohtia irtisanoutuessaan sekä salassapitosopimusta.

Liski vaatii puolestaan yritykseltä yli 200 000 euron korvauksia ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Vaade muodostuu palkkasaatavista.

Uudenmaan Vivan asianajaja varatuomari Matti Penttinen kiisti käräjillä Liskin vaatimukset maalaillen, että Liskin puheissa "velatkin muuttuvat saataviksi".

Liski työskenteli Vivassa vuosina 2011–16, ja teki samaan aikaan suosittua tv-ohjelmaa Kaisa ja puoli valtakuntaa.

Liskin irtisanoutuminen tuli työnantajalle yllätyksenä. Liskin perässä 15 työntekijää irtisanoutui yrityksestä parin viikon sisällä. Yrityksen liikevaihto romahti.

Yllätys yritykselle oli sekin, että Liskillä oli jo perustettuna oma kiinteistöalan yritys, johon työntekijät siirtyivät sekä toimipiste, ja pian myös nettisivut.

Oikeudessa epäiltiin Liskin vieneen mukanaan ainakin 40 kohdetta, jotka Viva oli stailannut ja ottanut esittelykuvat.

Liskin palvelukseen oli siirtynyt mm. Vivasta stailaaja ja lakimies sekä Liskin tytär Amanda Kalliola.

Liskin asianajajan mukaan Liskillä oli oikeus perustaa kilpaileva yritys. Hänen mukaansa kilpailukieltoehto sopimussakkoineen ei ollut voimassa, koska Liski oli purkanut työsopimuksen työnantajasta johtuvista syistä.

Hänen mukaansa osa Liskin veloista oli vanhentunut ja luvanvaraisen kiinteistövälittäjän ammatin harjoittamisen rajoittaminen olisi ollut kohtuutonta.

Hyvinkään käräjäoikeudessa Liskin ja Viva Oy:n riidan käsittely jatkuu torstaihin asti. Perjantaina jutussa annetaan loppulausunnot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IS: Kiinteistökuningatar Kaisa Liskiltä vaaditaan 900 000 euron jättikorvauksia – tästä on kyse5.10.2018 23.00
Kiinteistökuningatar Kaisa Liski lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin – osaatko arvata puolueen?18.7.2018 21.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat