Viihde

Ex-Miss Suomi Michaela Söderholm häkeltyi toimittajan tökeröstä kommentista – kellekään naiselle ei kannata sanoa näin

Michaela Söderholm.

Toni Tervo

Michaela, sä olet niin tylsä.

Muutama viikko sitten Miss Suomi -kruunun luovuttanut Michaela Söderholm on jo pidemmän aikaa pohtinut julkisuutta ja mediaa. Syksyllä toimittajaopinnot aloittanut nainen kertoo, että tämän jutun ensimmäisen lauseen kaltaisia toteamuksia hän sai haastatteluissa valitettavan usein.

– Eräs toimittaja totesi kerran, että "jos et ole menossa naimisiin, kihloihin, ole raskaana tai eronnut, niin minua ei kiinnosta". Se kyllä häkellytti ja pisti miettimään, että mikä mediassa oikein myykään. Opintojen myötä olen peilannut omia kokemuksiani, sekä pohtinut minkälaiseksi toimittajaksi haluan itse profiloitua.

Ja tässä vaiheessa korostettakoon, että Söderholm ei halua leimata kaikkia toimittajia, niin kuin hänen on väitetty tehneen asiasta puhuttuaan. Hyviä haastattelukokemuksia on enemmän kuin huonoja, mutta juuri ne mieleen jäänet karut tapahtumat ovat saaneet miettimään etenkin naisten käsittelyä viihdemediassa.

– Uskon vakaasti, että itsenäinen nainen voidaan nostaa esille lehdistössä ilman, että hän on jonkun salarakas. Tai aviomiehen tai poikaystävän kautta. Amal Clooney on tästä hyvä esimerkki; nainen, jolla on kuuluisa aviomies, mutta tekee silti itse töitä ihmisoikeusjuristina.

– Oli myös yllättävän rankkaa huomata ne negatiiviset assosiaatiot, joita misseihin liitetään. Se on hieno mahdollisuus, mutta ei oikeasti mikään oikotie onneen. Kuten missä tahansa muussakin, onnistuminen vaatii paljon töitä.

Söderholm myöntää, että missivuoden aikana hän koki välillä painetta tarjota itsestään julkisesti enemmän, kuin olisi ehkä halunnut. Hän kuitenkin piti päänsä.

– Kyllähän sitä miettii, että kun sanoo ettei puhu parisuhteesta ja saa vastaukseksi, että sä olet tylsä, niin pitäisikö sitä sitten kertoa jotain enemmän. Muistan ensimmäisissä haastatteluissani oikeasti stressanneeni, että apua minulla ei ole mitään kiinnostavaa sanottavaa.

– Koen, että on tärkeämpää pystyä seisomaan omien tekojen ja sanojensa takana, kuin antaa julkisuuden tuoman huomion hurman viedä sinut kokonaan mukanaan. Ehkä julkisuuskuvani olisi erilainen, jos en valmentaisi nuorten tanssijoukkuetta. Esimerkkinä oleminen konkretisoituu, kun he kyselevät minulta julkisuudesta ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Nyt Söderholm keskittyy rauhassa toimittajan opintoihin. Hän uskoo, että tähänastisista kokemuksista tulee media-alalla olemaan hyötyä.

– Alaan tutustuminen tarkemmin on ollut todella kiinnostavaa. Pidän uutisjuttujen ja henkilöhaastattelujen kirjoittamisesta. Tulevaisuudessa uutisankkurin työt voisivat oikeasti kiinnostaa, mutta tiedän, että minulla on vielä pitkä matka kuljettavana.

– On myös ollut helpotus, että koulussa minut on otettu vastaan Michaelana eikä missinä. Monet illat jopa missivuoden aikana mietin, että olenko tehnyt virheen ja menetinkö elämäni. Haluaako kukaan enää oikeasti olla kaverini, koska olen "julkkis". Mutta kun on jutellut ihmisten kanssa, on ollut huojentavaa huomata, että maailma ei ole kääntynyt minua vastaan, nainen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Missi-Michaela muistelee Jaajo Linnonmaan villiä 40 v. synttäriristeilyä – jatkoilta levisi video, jota on katsottu jo yli 70 000 kertaa1.6.2018 04.10
Missi Michaela paljastaa törkeimmän hänestä kerrotun huhun ja kuinka se oikeasti meni –"Ei todellakaan pitänyt paikkaansa"8.7.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat