Puheenaihe

Taksiyhtiö laittoi hinnat uusiksi Suomessa – jopa 57 % muutos lähtömaksuun

Kuvituskuva.

Toni Forssell

Taksi Helsinki ottaa maanantaina 22. lokakuuta käyttöön uuden hinnoittelun. Näkyvin muutos on kiinteä ja aiempaa edullisempi lähtömaksu.

Uusi lähtömaksu on 1–4 hengen kyydeissä ajankohdasta riippumatta 3,90 euroa. Aikaisemmin aloitusmaksu muuttui ajankohdan mukaan, ollen kalleimmillaan yhdeksän euroa. Hinta laskee siis jopa 57 prosenttia.

Vaikka Taksi Helsinki ottaa käyttöönsä halvemman lähtömaksun, lisätään hintaan jatkossa aikaveloitus, jota ei ole ollut aiemmin käytössä. Toimitusjohtaja Jari Kantosen mukaan se saattaa nostaa taksimatkan hintaa ruuhka-aikana, jolloin aikaa kuluu enemmän paikallaan seisomiseen.

– Jos on pahoja ruuhkia, niin hinta mahdollisesti nousee. Käytännössä mennään kuitenkin aika samoissa hinnoissa.

Kantonen muistuttaa, että uusi hinnoittelu on edullisempi erityisesti hiljaisina aikoina ja lyhyillä matkoilla, jolloin aikaa kuluu vähemmän.

– Tavoitteenamme on lisätä taksien saatavuutta silloin, kun kysyntää on paljon ja toisaalta lisätä kysyntää hiljaisina aikoina. Tällöin voimme varmistaa, että palvelumme on mahdollisimman sujuvaa ajankohdasta huolimatta. Haluamme myös, että meillä ajavat autoilijat ja kuljettajat ovat motivoituneita ajamaan vuorokauden kaikkina aikoina.

Tarkemmat tiedot hinnoittelusta Taksi Helsinki julkistaa ensi maanantaina. Uusi hinnoittelu on voimassa käytettäessä Taksi Helsingin tilauskanavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Merkitseekö kuskin suomalaisuus vai raha enemmän taksia valitessa? – Näin suomalaiset vastasivat27.7.2018 04.30
Kuluttaja-lehti testasi 129 uutta televisiota: Nämä 55-tuumaiset ovat parhaita – jäätävä hintaero 65-tuumaiseen verrattuna20.9.2018 04.45
Sähkön hinta kohoaa pian merkittävästi – myös sadevedestä peritään asukkailta yhä useammin rahaa10.9.2018 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat