Viihde

Fitnesmallifinalisti Rosa, 23, avoimena karusta kokemuksestaan – kuva: Nyt yli 100 kiloa kyykkäävä nainen voi paremmin kuin koskaan

Fitnesmallikilpailu

Ensin tuli väsymys.

Rosa Helenius, 23, oli pitkään jo paiskinut töitä, treenannut lujaa ja opiskellut, kunnes hän huomasi vetäneensä itsensä piippuun. Väsymystä seurasi vielä pahempi ongelmia.

– En nukkunut kunnolla, voin pahoin jatkuvasti fyysisesti ja henkisesti, ympäri kehoani oli jatkuvasti ihottumaa, sain paniikkikohtauksia, olin kiukkuinen, surullinen ja väsynyt. Sairastelin jatkuvasti ja minulla oli noin puolen vuoden ajan koko ajan jokin tulehdus kehossani. Kroppani oli ihan lopussa, aiemmin myös tanssia EM-tasolla tanssinut Helenius kertoo.

– Olin mielestäni aina kiinnittänyt huomiota hyvinvointiini ja mietin, että ei hitsi, miten tässä kävi näin. Miten vedin itseni näin piippuun?

Helenius päätti vetää vieteriä vähän löysemmälle. Suorittamisen korvasi keskittyminen omaan hyvinvointiin ja pian olo helpotti. Helenius muutti takaisin kotikaupunkiin perheen luo rauhoittumaan.

Pian kuitenkin syntyi uusi ajatus. Helenius halusi kertoa kokemastaan ja tavoitella laajemmin uraa liikunta-alalla. Silloin syttyi ajatus osallistua Fitnessmallikilpailuun, jonka finaalissa nainen nähdään ensi sunnuntaina.

– Kokemus loppuun palamisesta opetti tosi paljon ja sitä oppia haluaisin jakaa myös muille. Haluan näyttää, että ihminen voi olla mitä vaan, Helenius hymyilee.

– Se oli yksi ajanjakso elämästäni, joka muutti minua paljon. Kasvoin henkisesti hyvinkin paljon, opin itsestäni, ja silmäni avautuivat. Ymmärsin paremmin, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä ja arvokkaita. Ja miten mitään ei voi pitää itsestään selvyytenä. Onnellisuus pitää olla tässä ja nyt, eikä sitten kun

Tällä hetkellä Heleniuksella on kaikki hyvin. Hän haki uudestaan kouluun ja on löytänyt liikunnasta tasapainoisemman version.

Saliharjoittelusta innostunut nainen onkin alkanut saada tuloksia.

– Käyn salilla noin kolme kertaa viikossa ja lenkkeilen. Tykkään paljon jalkatreenistä. Vyön kanssa kyykkäsin juuri 102 kiloa ja maastavetoa sain ylös 115 kiloa, Helenius naurahtaa.

Juttua muokattu klo 8.19. Heleniuksen oikea ikä on 23 eikä 27

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiloja kertynyt? Fitnessmalli-finalisti Satu-Lotta, 25, neuvoo: Tee nämä toimet iltaisin niin rasva palaa25.9.2018 03.50
Fitnesmallifinalisti Sanna-Maijan timmi yläkroppa kerää kommentteja – Kuva: koulukiusattu lähihoitaja rakastui bikinifitnekseen26.9.2018 03.50
Fitnesmallifinalisti Sanni puhuu seksivalistuksesta ja hyvinvoinnista – keksi neronleimauksen, jolla saada nuoret kuuntelemaan4.10.2018 10.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat