Viihde

Mirellan, 25, unelma murskattiin suorassa lähetyksessä suomalaisten katsellessa – "itkin koko seuraavan aamun"

Mirella Merivirta Miss Suomi -finaalissa.

Aki Havukainen

Oletko koskaan tavoitellut jotain niin kovasti, että se alkaa määrittää sinua?

Mirella Merivirta on. Kaksi vuotta sitten nuori nainen päätti, että hänestä tulee Miss Suomi. Ensimmäisen kerran tie katkesi jo semifinaaleissa, mutta tänä vuonna väylä aukesi kärkikymmenikköön saakka.

Silti suuren hetken koittaessa Merivirta jäi seitsemän muun naisen kanssa hymyilemään takariviin, kun voittaja ja hänen perintöprinsessansa juhlivat kirkkainta kruunua.

– Vuodesta 2016 olin rakentanut minäkuvaani sen varaan, että olen tulevaisuudessa Miss Suomi ja miettinyt, että miten edustan Miss Universumissa. Kun sitten finaalissa en edes sijoittunut, jäin jotenkin ihan tyhjän päälle. Koko finaalin jälkeinen ilta meni ihan sumussa. Onnittelin voittajia ja kiitin yhteistyökumppaneita, mutta olo oli tyhjä, Merivirta kertoo.

Ja kuka voisi naista syyttää? Hänen tavoittelemansa unelma oli juuri murskattu suorassa lähetyksessä. Se ottaisi koville ketä tahansa.

– Seuraavana aamuna herätessäni näin huonetoverini Eevi Ihalaisen sovittamassa perintöprinsessan kruunua. Silloin se jotenkin konkretisoitui. Itkin koko aamun ajan.

– Ja olen siis tosi iloinen ja onnellinen voittaneiden tyttöjen puolesta. He ovat ihania ihmisiä, Merivirta hymyilee.

Finaalista on nyt kulunut muutama viikko ja Merivirta on ehtinyt hiukan selkeyttää ajatuksiaan.

– Tavallaan vieläkin vähän haen itseäni. Välillä tulee se ajatus, että yrittäisinkö kolmannen kerran vielä. Toisaalta en tiedä jaksaisinko sitä rankkaa kiertue-elämää vielä uudestaan.

Yksi asia on kuitenkin selvä, nainen haluaa jatkaa kameran edessä olemista. Hän on tehnyt sitä pienestä tytöstä asti äidin vietyä 10-vuotiaan Mirellan mallitoimiston casting-tilaisuuteen.

– Olen aina rakastanut olla kuvattavana. Pidän kuvauksista ja rakastan näyttelemistä. Lavalla menen täysin fiiliksen mukaan ja se on minulle luontainen paikka.

Palava halu päästä missiksi ei Merivirralle aina ollut itsestäänselvyys. Päinvastoin.

– Ajattelin varsinkin nuorena, että missit ovat pinnallisia bimboja. Toimiston ehdotettua minulle kisoihin hakemista aloin tutustua lähemmin asiaan ja huomasin, kuinka väärässä olin ollut ja kuinka paljon töitä se oikeasti vaatii. Silti pitkään en uskaltanut kertoa kenellekään hakeneeni Miss Suomeen. Ajattelin muiden ajattelevan samalla tavalla kuin minä ennen. Ja se pelotti.

– Sitten kun lopulta uskalsin kertoa ystävälleni, hän vain kuunteli ja sanoi sitten, että lähde unelmasi perään. Se oli tosi vapauttavaa. Asiat piti vaan sanoa ääneen, niin ahdistus helpotti.

Tällä hetkellä Merivirta suunnittelee oman blogin perustamista ja pohtii jatkoa elämälleen missiunelman jälkeen.

– Teen mitä tahansa, niin perheeni tukee minua. Olen varsinkin omalle äidilleni tosi kiitollinen siitä, että hän on aina kannustanut minua lapsesta asti. Se oli tärkeää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miss Suomi -finalisti Mirellan, 25, upeat ennen ja jälkeen -kuvat todistavat kaunottaren uskomattoman muutoksen – näin hän käänsi elämän uuteen suuntaan13.9.2018 03.50
Miss Suomi -finaalista avautunut Jenna Ruohola selittää kohua herättäneitä lausuntojaan – nämä asiat missikilpailussa ihmetyttivät3.10.2018 22.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat