Viihde

Upea Laura Voutilainen juhlii 25-vuotista uraansa – näin tähtilaulaja on muuttunut

Elina Simonen

Laura Voutilainen on urallaan ehtinyt nähdä ja kokea vaikka mitä.

On 13 julkaistua albumia, televisiomainoksia, Suomen kattavia kiertueita, ääninäyttelyä animaatioelokuvissa ja esiintyminen Jarkko Tammisen Stars Shown toisena tähtenä imitoimassa julkkiksia.

Tuoreimpana kokemuksena artistilla oli kesällä nähty Mamma Mia! -musikaali, jossa hän esitti pääroolissa Donnaa.

– Musikaali oli minulle tärkeä kokemus. Siinä sai käyttää kaikkia niitä puolia, joita olen artistina ja estradiviihdyttäjänä vuosien varrella oppinut. Hahmoni oli myös itselle luonteva, joten se oli kaiken kaikkiaan mahtava keikka, Voutilainen kertoo.

– Oli myös hienoa nähdä kuinka sellainen suurtuotanto toimii ja kuinka ammattimaista kaikki oli.

Syksyllä Voutilainen nähdään jälleen tien päällä. Tällä kertaa hän suuntaa ympäri Suomea kiertävälle konserttisalikiertueelle, joka on samalla läpileikkaus muusikon pitkään uraan.

– Kyseessä on pitkä kiertue, jota tehdään rauhassa. On mahtavaa, kun kiireisen kesän jälkeen saa vähän rauhoittua ja keskittyä tällaiseen projektiin.

– Showssa mennään musiikki edellä. Tätä hommaa on tultu tehtyä 25-vuotta ja olenkin vähän kysellyt, että mitä biisejä jengi haluaisi siltä ajalta keikoilla kuulla.

Pieni karsinta on paikallaan, sillä koko Voutilaisen mittavan uran paketoiminen yhteen konserttiin olisikin lähes mahdoton tehtävä. Vuosien varrella naisella on muuttunut paletti niin musiikillisesti kuin tyylillisestikin monta kertaa.

– Vuosien varrella olen muuttunut ja myös haluan muuttua. On tullut kokeiltua erilaisia musiikkityylejä ja tapoja. Kun ne kaikki yrittää sovittaa yhteen konserttiin, niin siinä on melkoinen homma.

Ja eipä lavallakaan enää ole samanlainen ihminen kuin parikymmentä vuotta sitten.

– Ihmisenä en ole enää niin äkkipikainen kuin joskus olin. Olen myös jotenkin suunnitelmallisempi, eikä esimerkiksi keikalla tarvitse ympätä kaikkea mahdollista mukaan. Ennen se oli sitä, että piti saada mukaan sellosooloja, liina-akrobatianumeroita, tanssijoita ja vaatevaihtoja. Alkuaikoina minulla oli enemmän päähänpistoja.

– Muuten elän mahdollisimman tavallista elämää. Huolehdin itsestäni, ulkoilen, syön hyvää ruokaa ja tapaan ystäviä. Teen myös aina välillä pieniä matkoja. Lontoossa vierailen säännöllisesti.

Voutilainen paljastaa päässeensä hiljattain kokeilemaan jälleen uutta aluevaltausta

– Vierailin Syke-sarjan kuvauksissa, joka oli hauska kokemus. Sellaista voisin haluta tehdä lisääkin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Upeat naiset saunassa ja pellolla – nuorisotyöntekijät kuvasivat oman tyttökalenterin19.9.2018 04.15
Maijun, 20, terveys romahti dramaattisesti – Kuva: nyt nainen on upeampi kuin koskaan ja kisaa fitnessmallifinaalissa10.10.2018 04.00
Klamydia-yhtyeen piti olla kahden kuukauden mittainen vitsi ja nyt bändi juhlii 30-vuotista taivalta – Vesku Jokinen kertoo mistä syystä se on mahdollista6.10.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat