Puheenaihe

Virossa jopa 50 % halvempaa – suomalaiset autoilijat suuntaavat pian Tallinnaan?

Renkaiden vaihto maksaa Virossa 10–20 euroa, kertoo T24. Kuvituskuva.

Arkisto / Juha Perämäki

Rengastöiden hintaero on Suomen ja Viron välillä huomattava.

Renkaiden vaihto maksaa Virossa noin 10–20 euroa. Renkaiden vaihto vanteille maksaa Virossa noin 20–30 euroa, kertoo T24-uutissivusto.

Renkaiden tasapainotuksesta T24:n toimitus on maksanut yleensä noin viisi euroa.

Virossa renkaiden vaihto tarkoittaa tavallisesti renkaiden vaihtoa vanteille eikä pelkkää alle laittoa kuten Suomessa. Tämä johtuu siitä, että Virossa autoilijoilla on yleensä vain yhdet vanteet, joille kesä- ja talvirenkaat vaihdetaan. Suomessa yleisempää on se, että autoissa on kahdet renkaat omilla vanteilla.

Kuluttajaliitto julkaisi tämän vuoden maaliskuussa Henkilöauton renkaiden vaihdon hintavertailu -raportin, jossa vertaillaan renkaiden vaihdon hintaa Suomen eri kaupungeissa. Vertailun halvin vaihto maksoi 19 euroa ja kallein 45 euroa. Keskimäärin renkaiden vaihto maksoi 33 euroa.

Myös kausisäilytyksen, eli rengashotellien hintoja poimittiin vertailuun. Näissä hinnat vaihtelivat 30–120 euron välillä, mutta palvelun sisällöissä oli eroja.

Yritysten kannattaisi panostaa selkeämpään verkkoviestintään."

Kuluttajaliitto vertaili henkilöauton renkaiden vaihdon hintaa 12:lla paikkakunnalla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Kouvola, ja Joensuu sekä Tampere, Turku, Pori ja Oulu lähiseutuineen). Vertailuun valikoitui yhteensä 114 yritystä ja vertailun hinnat kerättiin yritysten kotisivuilta viikoilla 11–13.

– Renkaiden vaihdossa voi säästää vertailemalla hintoja etukäteen – netti on tähän hyvä apuväline, Kuluttajaliiton kuluttajaekonomisti Paula Pessi toteaa.

Yritysten kotisivuilta on joskus hankala löytää hintatietoja ja termien käyttö vaihteli.

– Joidenkin yritysten kannattaisi panostaa selkeämpään verkkoviestintään, Pessi jatkaa.

Vertailun kallein vaihto maksoi yli kaksinkertaisesti halvimpaan verrattuna. Jopa saman paikkakunnan sisältä hintaeroa löytyi 26 euroa.

Edullisimmillaan renkaat vaihtuvat Joensuussa 19 eurolla. Kallein vaihto löytyi Oulusta sekä Vianor-ketjun toimipisteistä hintaan 45 euroa. Euromaster-ketjun hinta renkaiden vaihdolle oli 44 euroa.

Vianor ja Euromaster toimivat kaikilla vertailun paikkakunnilla.

Vertailussa tarkasteltiin myös renkaiden säilytyspalveluiden eli rengashotellien hintoja, mikäli niitä tarjottiin ja niille löytyi selkeästi tulkittava hinta.

Kausisäilytyksen hinnoissa oli huomattavaa vaihtelua riippuen paikkakunnasta ja siitä, sisälsikö säilytys myös renkaiden vaihdon. Usein säilytykseen sisältyivät myös pesu, ilmanpaineiden tarkistus ja vakuutus.

Halvimmillaan kausisäilytyksen ilman renkaiden vaihtoa sai 30 eurolla Joensuussa. Kallein säilytys sisälsi myös renkaiden vaihdon kustantaen 120 euroa Espoossa ja Vantaalla.

Lue lisää renkaiden vaihdosta Virossa ja katso alan sanasto viroksi T24-uutissivulta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Paneminen on kivaa, mutta kuka maksaa kulut?" – Miss Helsinki -finalisti Saara, 24, avoimena seksistä ja rahasta22.10.2018 03.50
Oluttuoppi maksaa jopa 20 euroa tulevaisuudessa? – HS: synkkä tulevaisuudenennuste julki18.10.2018 04.15
Tulli vahvistaa: 400 euron netistä tilatusta tuotteesta pitää maksaa liki 600 euron lisämaksut25.8.2018 04.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat