Viihde

Miss Helsinki Janna-Juulia avoimena parisuhteensa kriisistä – "etsin jo omaa asuntoa"

Juho Tirkkonen

– No, mitenkäs parisuhde kestää missivuoden?

Kysymys, jonka media esittää useille misseille jahka nämä on valittu virkaansa. Pian Miss Helsinki -kruunusta luopuva Janna-Juulia Vuorela ei vuotensa alussa moisille uteluille kuitenkaan laittanut painoarvoa. Hän oli seurustellut poikaystävänsä kanssa tuolloin jo lähes 7 vuotta ja yksi vuosi ei muuttaisi mitään.

Hän oli väärässä.

– En ole tästä aiemmin puhunut, mutta nyt koen, että on oikea aika. Vuosi on ollut parisuhteelleni todella raskas. Suoraan sanoen kesällä etsin jo itselleni uutta omaa asuntoa. Sen vuoksi minua ei esimerkiksi näkynyt paljon sosiaalisessa mediassa. Piti käsitellä rauhassa vaikeita asioita.

Parin välejä hiersi muutos. Janna-Juuliaa vietiin yhtäkkiä paikasta toiseen ja oli mitä erilaisempia kissanristiäisiä sekä kuvauksia.

– Kuvaukset olivat varsinkin aluksi hänelle hiukan vaikeita. Mutta kun hän tapasi minua kuvaavia ihmisiä, niin se helpottui. Esimerkiksi kun kotona sanoin lähteväni kuvamaan Juho Tirkkosen kanssa, niin hän tiesi heti kenestä on kyse.

Ongelmat eivät kuitenkaan jääneet kuvauksiin. Kotona alkoi olla vaikeaa ja poikaystävä koki misseyden muuttaneen Vuorelaa.

– Vuoteni alussa koin vahvasti, että yritin liikaa miellyttää muita ihmisiä. Sitä kautta en saanut tuotua omaa persoonaani esiin. Ja sitten kun kotona aloin kokea, että kaiken ympäriltä tulevan paineen lisäksi minun piti vielä alkaa miellyttää sielläkin ja rajoittaa omia valintojani toisen takia, niin se oli ongelma.

– Ja mitä muuttumiseen tulee, niin varmasti muutuinkin. Ja halusin muuttua. Ei ihminen pysy samanlaisena koko elämäänsä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

 

Tämä tarina ei kuitenkaan päättynyt eroon. Vaikeuksista ja erimielisyyksistä huolimatta pariskunta istui alas ja päätti keskustella asiat läpi yhdessä. He ovat yhä yhdessä.

– Mielestäni ihmiset eroavat tänä päivänä liian helposti. Ihailen pariskuntia, jotka ovat olleet yhdessä vuosikymmeniä. Siinä on kestetty monet riidat ja ongelmat. Niin mekin teimme. Vuorela hymyilee.

Joulukuussa nainen astuu pois Miss Helsingin valokeilasta ja uusi nainen ottaa hänen paikkansa. Vuorela kokee oman vuotensa menneen hyvin, vaikka häntä välillä onkin arvosteltu liian vähästä esillä olemisesta.

– Kouluarvosanalla sanoisin, että yhdeksän. Koen, että vuoteni ei ole ollut lainkaan negatiivinen, enkä ole kertaakaan joutunut itkemään itseäni uneen. Totta kai aina voi miettiä, että mitä tekisi paremmin ja se yhden pisteen miinus tulee ehkä siitä, että en ollut koko vuotta oma itseni. Varoin aluksi liikaa.

– Samalla olen ylpeä siitä, että en ole lähtenyt mukaan mihinkään, mihin en oikeasti halunnut. Minua on pyydetty Heikoimpaan Lenkkiin sekä alusasukuvauksiin, jotka kummatkaan eivät tuntuneet hyvältä. Samalla olen päässyt tekemään oikeasti tosi siistejä juttuja, kuten Changen mallina toimiminen.

Seuraava Miss Helsinki valitaan 8. joulukuuta ja Vuorela antaakin työnsä jatkajalle pari vinkkiä.

– Seiso omien arvojesi ja päätöstesi takana, sillä sinulle tarjotaan paljon kaikenlaista. Näytä alusta asti oma persoonasi. Äläkä pelkää, nainen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miss Helsinki Janna-Juulia pääsi näyttämään erilaista naiseutta – "minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä ollaan"1.8.2018 03.50
Blogi: Miss Helsinki Janna-Juulia paljastaa mitä tyttöjen illoissa oikeasti tapahtuu – ja kuinka hyvin, hyvin yksityiskohtaisesti miehistä puhutaan17.8.2018 04.00
Miss Helsinki -finalisti Nina, 25, aikoi vietellä komean saksalaismiehen – sitten iski karmea ripuli31.10.2018 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat