Puheenaihe

Tiesitkö? yli 24 miljoonaa Bitcoineilla netonnut Alexander Hanhikoski perusti yrityksen, jonka liikevoitto oli yli 77 % – Sivusto: tämä suomalaisesta ihmemiehestä tiedetään nyt

Alexander Hanhikoski

Pikasiirto.fi / pressikuva

Tänään julkistettiin vuoden 2017 verotiedot. Tuttujen Supercell-nimien väliin listan kärkipäähän on kiilannut suurelle yleisölle toistaiseksi tuntematon yrittäjä ja kryptovaluuttasijoittaja Alexander Hanhikoski.

Hanhikoski tienasi ansiotuloina vaatimattomat 30 000 euroa, mutta huimat 24,6 miljoonan pääomatulot nostivat hänet kokonaistuloissa Suomen kolmannelle sijalle. Suuri osa tuloista tuli kryptovaluutalla, kertoo Bittiraha.fi-sivusto.

Hanhikoski aloitti sijoittamisen kryptovaluuttoihin jo varhaisessa vaiheessa. Alkuvaiheessa bitcoinin dominoidessa nykyistä selvemmin kryptovaluuttamarkkinoita Hanhikosken sijoitukset keskittyivät sivuston mukaan bitcoiniin.

Sijoitustoimintansa lisäksi Hanhikoski on vaurastunut myös rakentamallaan liiketoiminnalla. Ohjelmistokehitystä taitava yrittäjä on kehittänyt perustamansa Bittisiirto Oy:n kanssa palvelun, joka mahdollistaa välittömät siirrot kotimaisten pankkien välillä. 

Yhtiö teki vuonna 2017 liikevoittoa 1,5 miljoonaa euroa vain 2,3 miljoonan euron liikevaihdolla. Sen liikevoittoprosentti oli siis huimat 77,6 prosenttia.

Vuodet 2016 ja 2017 ovat olleet erittäin kannattavia Hanhikosken yritykselle. Saadut tuotot kalpenevat kuitenkin hänen kryptovaluutoista nostamien myyntivoittojen rinnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sofia Belórf sai käsittämättömät mätkyt – moni suomalainen tienaa vuodessa vähemmän kuin fitnesskaunotar joutuu nyt maksamaan1.11.2018 10.15
Verokortti uudistuu Suomessa – Ota huomioon nämä asiat niin vältät mätkyt6.10.2018 04.55
Janni Hussilla älyttömän kova tulonousu vuodessa – Sometähti kertoo IS:lle mistä 113 000 euron potti kertyy1.11.2018 09.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat