Puheenaihe

Brother Christmasin rikosepäily etenee – KU: poliisi vaitonainen

Ari Koposen eli Brother Christmasin talousrikosepäilyjen esitutkinta jatkuu näillä näkymin ensi vuoden puolelle.

Picasa

Tuusulalaisen Ari Koposen vetämän Brother Christmas ry:n toimiin kohdistuvien talousrikosepäilyjen rikosnimike tutkitaan epäiltynä kavalluksena, kirjanpitorikoksena ja rahankeräysrikoksena.

– Esitutkintayhteistyössä on kohdennettu esitutkinta suoritettavaksi törkeään kirjanpitorikos- ja rahankeräysrikos -nimikkeisiin, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Hans Pirttilä.

Esitutkinta jatkuu vielä arviolta ainakin kaksi kuukautta. Pirttilä vakuuttaa, että se pyritään samaan valmiiksi mahdollisimman pian.

– Esitutkinnan lopullinen valmistusaika on riippuvainen asianosaisten loppulausunnoista ja niistä aiheutuneista toimenpiteistä, hän toteaa.

Rikoslaissa sanotaan, että törkeä kirjanpitorikos voi pitää sisällään liiketapahtumien kirjaamisen tai tilinpäätöksen laatimisen laiminlyömisen kokonaan tai olennaisilta osiltaan. Törkeänä rikoksena pidetään myös sitä, että kirjanpidossa olevien väärien tai harhaanjohtavien tietojen määrä on huomattavan suuri, ne koskevat suuria summia tai ne perustuvat sisällöltään vääriin tositteisiin. Epäily törkeästä kirjanpitorikoksesta syntyy myös, jos kirjanpito hävitetään tai kätketään kokonaan tai olennaisilta osiltaan, tai sitä vahingoitetaan olennaisilta osiltaan.

Rikoksentekijä voidaan tuomita vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi, jos kirjanpitorikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Juttua muokattu klo 13.24. Toisin kuin alkuperäisessä uutisessa väitettiin, Brother Christmasin tutkintanimike ei muuttunut tutkinnan aikana, vaan poliisi on tutkinut sitä samalla nimikkeellä alusta saakka. Toimitus pahoittelee virhettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Brother Christmas Ari Koposen väitetään kehuskelleen seksillä Janni Hussin kanssa – Fitnessmalli hämmentyi Seiska-lehden haltuunsa saamista viesteistä1.3.2018 12.11
Brother Christmasin tiedotustilaisuus: puhui kiristyksestä ja arvosteli kahta lehteä uutisoinnista13.4.2018 06.40
Brother Christmas kertoo kohun vaikutuksesta – tuhannet ihmiset voivat jäädä nyt ilman apua4.6.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat