Viihde

Tiesitkö? Näyttelijälegenda Kari Hietalahdella yllättävä sivutyö – "Kysyin onnistuuko ja he sanoivat kyllä"

Toni Tervo

Todennäköisesti jokainen suomalainen tunnistaa Kari Hietalahden monista ikonisista televisio- elokuva- ja teatterirooleistaan.

Hiukan harvempi tietää, että miehellä on toinen intohimo urheilussa. Hietalahti toimii nimittäin tällä hetkellä HJK:n miesten futsaljoukkueen vastuuvalmentajana.

– Olen valmentanut jalkapalloa ja futsalia 10 vuotta. Kun A-pojat jäivät liian vanhaksi huomasin, että HJK:lla ei ollut lainkaan miesten futsaljoukkuetta. Kysyin onnistuisiko sellaisen perustaminen meidän joukkueen ympärille ja he vastasivat kyllä, mies hymyilee.

– Meillä on kotipelit Latokartanossa. Saa tulla katsomaan. He ovat hyviä poikia.

Tällä hetkellä Hietalahtea työllistävät kuitenkin poliisin hommat. Tarkemmin sanottuna ylikonstaapelin hommat, sillä mies nähdään jälleen suosikkisarja Roban tulevalla kaudella Arto Mäkelän roolissa.

– Sarja jatkuu muutama vuosi siitä mihin kolmas kausi jäi, joten onhan Arto hiukan vanhentunut, vaikka muuten onkin aika samanlainen. Hänen suoraviivainen tapansa työskennellä on kuitenkin entisestään vaikeutunut nykyisessä ympäristössä, näyttelijä toteaa.

– Tulevalla kaudella teemana on muun muassa rasismin nousu ja terrorismin pelko. Ja tietenkin sosiaalinen media, joka ei ole yhtään Arton juttu. Itse kyllä tykkään somesta ja käytän esimerkiksi Instagramia paljon.

Hietalahti muistelee kuinka Roban ensimmäistä kautta varten näyttelijät saivat opetusta poliiseilta ammatissa toimimiseen ja muihin poliisitoimintaan liittyviin asioihin. Hietalahdelle hommat olivat kuitenkin melko tuttuja, sillä hän on ollut poliisin kanssa tekemisissä lähes koko elämänsä.

– Ukkini oli rikosetsivä, joten se maailma ei ole minulle lainkaan vieras. Aina kun näkee poliisin niin mielellään juttelee hommista. Eikä heiltäkään sarjasta ole ainakaan huonoa palautetta tähän mennessä tullut. Robassa käsitellyt tapauksethan ovat ainakin suurimmalta osalta tosielämään perustuvia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näyttelijä Leena Pöystin huikea onnenpotku – kaksi suosikkisarjaa herätetään henkiin ja naisella on tähtirooli molemmissa30.10.2018 22.15
Miksi suomalaiset rakastavat Mielensäpahoittajaa? – näyttelijälegenda Heikki Kinnuselta, 72, lyhyt ja ytimekäs vastaus21.8.2018 22.00
Netflixin huippusuositun alkuperäissarjan faneille shokki – näyttelijät kertovat videolla huonoja uutisia19.10.2018 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat