Viihde

Roope Salminen ihmetteli Meksikossa miksi meksikolaiset käyttäytyivät häntä kohtaan todella oudosti – lopulta syy selvisi

Toni Tervo

Roope Salminen oli taannoin Meksikossa kuvaamassa uutta Myyrä-sarjaa, jonka juontajana mies toimii.

Viihteen moniosaajan mukaan kaikki toimi loistavasti ja kuvausryhmästä pidettiin huolta, mutta eräs asia häntä ihmetytti pitkään. Nimittäin paikallisten käytös kuvauksissa.

– Siellä availtiin mulle ovia ja pidettiin sateenvarjoa mun pään yläpuolella, vaikka itse seistiin sateessa. Se alkoi olla jo vähän kiusallista ja ihmettelin sitä, mies kertoo.

– Sitten selvisi, että Meksikossa stara-kulttuuri on aika erilainen, kuin Suomessa. Ne pitivät mua siellä jonain hirveänä tähtenä, kun juonsin ohjelmaa. Sanoin ettei heidän todellakaan tarvitse tehdä niin ja meistä tuli ihan hyviä frendejä, Salminen naureskelee.

Salminen pitää kuvauksia muutenkin upeana kokemuksena.

– Se on ihan mahtava maa ja upea luonto. Totta kai siellä on turvallisuusriskinsä, mutta meidät pidettiin ihan turvassa. Tosin neljä päivää lähtömme jälkeen tuli uutisia, että siellä oli sidottu jotain turisteja yöksi lyhtypylväisiin.

Myyrä on uusi kilpailuohjelma, jossa eri-ikäisistä ja taustaisista miehistä ja naisista koostuvat kilpailijajoukko suorittaa erilaisia tehtäviä ja yrittää kasvattaa rahapottia. Ohjelman juju tulee kuitenkin siinä, että yksi kilpailijoita on myyrä, joka yrittää huomaamattomasti sabotoida muiden edistymistä ja pienentää rahamäärää jäämättä kiinni.

– Se spekulaatio on ihan mahtava juttu. Katsoja ei siis tiedä kuka on myyrä ja joutuu arvailemaan muiden kilpailijoiden lailla. Edes minä en ennen loppua tiennyt kuka se on.

Juuri tästä syystä Salmisen mukaan oli tärkeää, että ohjelma koostui niin sanotusti tavallisista ihmisistä eikä esimerkiksi Selviytyjien tapaan julkisuudesta tutuista henkilöistä.

– Julkkiksissa katsojan olisi ehkä helpompi arvata myyrä, kun tietää heistä asioita jo vähän entuudestaan. Meillä oli tiukka valintaprosessi ja haluttiin porukkaa joka on kiinnostunut voittamaan, eikä olemaan julkkiksia.

Erityisen hyväntuulinen juontaja kertoo halunneensa heti juontamaan Myyrää kun kuuli konseptista.

– Olen sanonut, että Putous oli unelmatyöni, mutta tämä oli sen pienen Roopen unelma, joka seurasi seikkailuohjelmia televisiosta.

Tällä hetkellä hän kuitenkin keskittyy vetämään Putouksen livelähetyksiä. Hän hehkuttaa erityisesti juhlakauden sketsihahmokilpailua.

– Se on oikeasti tänä vuonna erityisen tiukka. Aiempina vuosina frendini ovat melkein heti ensimmäisen jakson jälkeen sanoneet, että Tanhupallo voittaa tai Aina Inkeri Ankeinen voittaa. Nyt on tosi monta tasaista hahmoa.

– Uudet näyttelijät ovat tulleet mukaan hienosti. Olen ollut huomaavinani, että Christoffer Strandberg on herättänyt varsinkin huomiota. On hienoa nähdä, että Putouksella on yhä se tähtiä tekevä vaikutus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Roope Salminen laihdutti rajusti elokuvaroolia varten28.6.2018 18.40
Sara Sieppi Idealistan blogissaan: Tästä syystä suhdetta Roope Salmiseen on "mahdotonta jatkaa" – "olo on tietysti haikea ja surullinen"18.9.2018 04.00
Roope Salminen sai aikoinaan Putous-sarjalta pakit – paljastaa millaisen sketsihahmon olisi luonut30.11.2016 06.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat