Puheenaihe

Sampo Kaulanen puolustaa Aku Hirviniemeä ahdistelusyytteiden keskellä – "Monesti eukkoporukat pyytäny selkää pesemään"

Aku Hirviniemi 

Iltamakasiini

Näyttelijä Aku Hirviniemen saamat syytteet seksuaalisesta ahdistelusta ovat saaneet kymmenet ihmiset puolustuskannalle Hirviniemen Facebook-sivulla.

Hirviniemi myönsi maanantaina, että syyttäjä on nostanut häntä vastaan syytteet käräjäoikeudessa. Hän kiistää kuitenkaan syyllistyneensä rikokseen.

Hirviniemen Facebook-päivitys oli tiistaina kerännyt yli 140 kommenttia, joissa pääosin ilmaistiin tukea näyttelijälle.

Yksi puolustajista oli julkisuudesta tuttu K-kauppias Sampo Kaulanen. Lapissa Jounin Kauppaa pyörittävä Kaulanen kommentoi asiaa omakohtaisiin kokemuksiinsa vedoten.

Kaulasen mielestä julkkismiehet kokevat lähentely-yrityksiä, jotka eivät ole miellyttäviä.

– Monesti talvella ko olen vieny tavaraa turistien mökille, on eukkoporukat pyytäny jäämään saunoon tai selkää pesemään, Kaulanen kirjoittaa.

Kaulasen mukaan hänen aikansa loppuisi kesken oikeudessa istuessa, jos hän nostaisi jokaisesta tapauksesta kanteen.

– Jos jokasesta joko kännin, läpän tai flirtin takia heitetystä naisen läpästä nostasin syytteen niin ei tässä joutasko oikeuessa istumaan. Minua ole ko oikeasti huvittanu vain tuommoset.. Kaulanen kommentoi kotiseutunsa murteella.

Ilta-Sanomien mukaan syytteet liittyvät viime kesäkuussa sattuneisiin tapahtumiin.

Hirviniemi sanoo Facebookissa, että kyse oli hänen kotonaan järjestetyistä juhlista.

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa.

Hirviniemi korostaa tuomitsevansa jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta.

– Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut. Käsitykseni mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IL: Nelosen tv-johtajalta vastaus Aku Hirviniemen ahdistelusyytteiden vaikutuksiin – näin käy suositulle Gaala-sarjalle13.11.2018 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat