Viihde

Apu-blogi: Lola Odusogaa ja Miss Italiaa nöyryytettiin Suomen televisiossa – "Haluaisin nähdä sen päivän, kun tällaista tehtäisiin myös miehille"

Lola Odusoga

Kari Pekonen

Ex-missi Lola Odusoga kertoo Apu-lehden blogissaan kohtaamastaan törkeästä kommentoinnista ja suhteestaan painoon sekä sen kommentointiin.

Nainen kertoo suhtautuvansa hyvin allergisesti kaikkeen toisen ihmisen kokoon ja painoon liittyvään spekulointiin.

– Mä oon seurannut elämässäni vierestä niin monen anoreksian, bulimian tai ahmimishäiriöiden ja erinäisten ulkonäköpaineiden kanssa taistelevan ihmisen matkaa. Voitte olla kyllä aivan varmoja, että mua ei kukaan saa elämään elämää jota ruoka, kalorimäärät, puntari, peilikuva tai vaatekoot pyörittää. Odusoga kirjoittaa.

– Mä saan jatkuvalla tahdilla inboxiin ja myös postauksiin kommentteja, kuten ”läski”, ”tuhti”, ”rehevä”, ”naisellinen”, ”kurvikas”, ”muodokas”, ”kookas”, ja näitä lausahduksia kuten ”susta on tullut naisellisempi”, ”ootpa ihanasti pyöristynyt” ja ”ootpa ihanasti hoikistunut”. En voi sietää kumpiakaan, ja tiedän, miten ne vaikuttaa moniin niitä kommentteja lukeviin nuoriin, ja aikuisiinkin.

Hän kertoo myös kohdanneensa erityisesti missivuosinaan täysin asiatonta kommentointia.

– Mun ulkonäköön on puututtu ihan nuoresta asti. Mallitoimisto pakotti mut oudoille viili-ananas-dieteille, ja esimerkkinä väärän kokoisesta mallista olin useasti. Kun oli se pienin vyötärö kaikista, mutta voi kun aivan valtavat reidet. Ei sille mahdu noi housut, pakko laittaa hame. Tätä se oli. Niihin reisiin se eräiden mielestä se voitto Universumeissakin kaatui, itse väitän että siinä oli kyllä hiukan muitakin syitä. Pahin oli kuitenkin se missikiertueen hetki, kun multa kiellettiin illallinen. Illallinen, jolle kaikki muut missit luonnollisesti pitkän kiertuepäivän päätteeksi menivät ennen illan esiintymistä. Ja aploodit syylle jälleen: liian isot reidet, olivat kuulemma oikeen viikon mittaisen missikiertueen aikana niin kovasti paisuneet. En tuu ikinä antamaan anteeksi sitä.

– Julkisuudessa on vuosien varrella tehty musta monta juttua, jossa aiheet on ollut tyyliä ”arvioi oma kehosi kohta kohdalta.” Tv:ssä tuli kuitenkin tässäkin se ylilyönti vastaan. Missivuonna olin Hyvät Pahat ja Rumat-ohjelmassa vasta kruunatun Miss Italian kanssa, ja meille tehtiin aivan käsittämätön yllätyspunnitus. Jutut kun oli olleet meidän yhteiskiertueen aikana paljon sitä, että Italialla on laiha missi, Suomella ei, niin haluttiin faktaa pöytään, paljonko painoi Miss Italia, ja paljonko miss Suomi. Upeeta, kerrassaan. Haluaisin nähdä sen päivän, kun tällaista tehtäisiin myös miehille.

Lue koko postaus tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yläosaton Lola Odusoga joutui lääkärissä kiusalliseen tilanteeseen – Radioplay: naista tutkivan tohtori kommentti hämmensi8.11.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat