Puheenaihe

Mitä upouudessa kauppakeskus Redissä oikein tapahtuu? YLE ja HS: useita myymälöitä konkurssissa ja yrittäjillä pakokauhu päällä – kauppakeskus sanoo ihan toista

Syyskuussa kauppakeskus Redin avajaisissa riitti vielä väkeä tungokseksi asti.

Paivi Tuovinen

Syksyllä julkilausutut pelot siitä, että asiakkaita ei riitä kaikkiin pääkaupunkiseudun kauppakeskuksiin, näyttävät käyvän ainakin osin toteen Helsingin Kalasatamassa.

Helsinkiläiset eivät ole ottaneet kauppakeskus Rediä toivotulla tavalla omakseen. Avajaisia vietettiin Kalasatamassa syyskuussa, mutta jo nyt useampi yrittäjä on vaikeuksissa, kun asiakkaita on liian vähän.

Pahimmillaan yrittäjiä uhkaa konkurssi, kertoo Yle.

Yksi konkurssin pelkääjä on pientuottajien ruokiin erikoistunut Sesonkipuoti.

– Viisi kauppakeskuksen yritystä on jo tehnyt konkurssin. Lisäksi yhden kauneushoitolan piti tulla, mutta se perui tulonsa, Sesonkipuodin myymälävastaava Mikaela Sundholm kertoo Ylelle.

Myös Ruohonjuuren myymäläpäällikkö Riina Wulff on ollut pettynyt asiakasmääriin.

– Meille luvattiin, että asiakkaita olisi todella paljon, hän sanoo Ylelle.

Sundholm ja Wulff sanovat haastattelussa, että asiakkaita riittää viikonloppuisin, mutta arkisin määrä vähenee jatkuvasti.

Helsingin Sanomien haastattelema ravintoloitsija Ismael Mutlu puolestaan kertoo yrittäjillä olevan "kauhu päällä". Mies kertoo lehdelle pantanneensa kotinsa lainoja kauppakeskuskeen perustamaansa ravintolaa varten, joka ei ole vetänyt lainkaan odotetusti asiakkaita.

Redin asiakkuusjohtaja Pia Svensk sanoo Ylelle, ettei kauppakeskuksessa ole Redin tietojen mukaan sattunut yhtään konkurssia varsinaisen toiminnan aikana.

Hänen mukaansa muutamalla vuokrasopimuksen tehneellä yrittäjällä on ollut vaikeuksia jo ennen avajaisia tai heti niiden jälkeen, minkä takia he ovat päättäneet olla avaamatta liikettä Rediin.

LUE MYÖS: Sijainti ratkaisee kauppakeskuskilvassa – oheispalvelujen merkitys kasvaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miljoonia maksanut Kauppakeskus Redi hämmentää ihmisiä – arkkitehtikin myöntää eksyneensä omassa luomuksessaan1.10.2018 04.55
Uuden kauppakeskus Redin elokuvateatterin avaaminen meni pannukakuksi – "avaamme sitten, kun kehtaamme näyttää paikan asiakkaille"20.9.2018 22.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat