Viihde

Emma Salokoski kyllästyi totaalisesti jouluun – oman lapsen syntymä kuitenkin muutti kaiken

Viivi Huuska

Emma Salokoskelle joulu on konsepti, joka muuttuu sitä mukaan kuin ihminenkin.

– Itselleni lapsena joulu oli tosi tärkeä juttu. Sen jälkeen kun kasvoin isommaksi, tuli sellainen kyllästyminen koko juttuun. Kaikkeen siihen kulutukseen ja hössötykseen. Oman lapseni syntymän myötä joulu on taas noussut erityiseen arvoon, laulaja kertoo.

– Joulu on sellainen juhla, jossa ihminen pysähtyy. Siinä on hyvä miettiä, että kuinka oma joulu on muuttunut vuosien varrella. Onko mukana yhä sama ihmiset ja samat paikat.

Joulu Salokosken perheessä on hyvin perinteinen. On lahjat, ruoka ja joulupukin vierailu perheen kesken. Ehkä juuri siksi hän tulevalla yhteiskiertueella UMO:n kanssa haluaa tuoda esiin myös toisenlaista joulua.

– Minulla on aina lavalla tarina, jota yritän kuulijalle kertoa. Nyt se on nimenomaan se, että joulu ei ole yksiulotteinen. Vierastan kaikenlaista silottelua ja kapellimestarin kanssa halusimme esitykseen Joni Mitchellin Riverin kaltaisia kappaleita, jotka kertovat myös niistä kipeistä asioista joulun ympärillä.

– Totta kai mukana on myös vanhoja tuttuja biisejä, jotka joulukonserttiin kuuluvat. Esitämme myös jotain uusia sovituksia ja joukossa on muun muassa oma tekstinikin.

Konserteissa kuullaankin myös aivan uusia joululauluja, kuten Olavi Louhivuoren säveltämä ja Salokosken sanoittama Jouluaamu sekä uutta joulumusiikkia Seppo Kantoselta. Monet kappaleista ovat saaneet uudet sovitukset kapellimestari Mikko Hassisen käsissä.

Salokoski odottaa kiertuetta innolla.

– On hauska päästä pitkästä aikaa tekemään UMO:n kanssa yhteistyötä.

Joulukonserttien lisäksi Salokosken Ilmiliekki Quartet julkaisi hiljattain uuden Ligger du fortfarande i sängen! -levyn, joka oli kokoonpanon ensimmäinen sitten vuoden 2009.

– Levy on saanut oikein hyvän vastaanoton, Salokoski iloitsee.

Muuten laulajan on pitänyt kiireisenä opiskelu ja astetta pidempi koulumatka.

– Olen viime vuodet opiskellut Tanskassa kuoronjohtajaksi. Nyt keväällä olisi tarkoitus valmistua ja lopputyö siintää jo. Onhan siinä pitänyt kiirettä, kun useita kertoja vuodessa tulee reissattua Tanskaan saakka. Opiskelu on kuitenkin ollut kivaa ja antanut paljon. Vaikka valmistuminen on sellainen riitti, niin en niin paljon välitä itse käteen tulevasta paperista, vaan niistä asioista, joita siellä opin, Salokoski hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat