Viihde

Suomalaiskeksintö mullistaa joulukinkun paistamisen – näin se toimii

Yhdysvalloissa suosiota kerännyt langaton älypaistomittari tulee Suomessa nyt suuren yleisön saataville.

Meater-mittari on suomalaisinsinööri Teemu Nivalan keksintö, joka helpottaa lihan, kalan ja kanan kypsentämistä. Langatonta paistomittaria on helppo käyttää uunissa, grillissä ja savustimessa, koska siitä puuttuvat muille digitaalisille paistomittareille tyypilliset johdot.

Älypaistomittari painetaan lihaan, ja kypsymistä ohjataan helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella. Puhelin hälyttää, kun liha on aika ottaa kuumasta pois vetäytymään. Enää joulukinkun kypsymistä ei siis tarvitse vahtia uuninluukun raosta.

Lokakuussa julkaistiin uusi Meater+, jonka bluetooth-yhteyden kantomatkaa on kasvatettu 50 metriin.

Idea langattomaan Meater-älypaistomittariin syntyi, kun USA:ssa työskennellyt Nivala hermostui digitaalisen paistomittarin grillissä kärähtäneeseen johtoon. Sen sijaan, että hän olisi ostanut uuden, hän mietti, miten mittarista saisi toimivamman.

Kynämäistä Meater-älypaistomittaria on mutkatonta käyttää. Sisälämpötilaa mittaava anturi sijaitsee terävässä paistokärjessä. Paistokärki työnnetään lihan tai kalan paksuimpaan kohtaan siten, että se ei koske luuta. Pienikokoinen paistomittari mahtuu hyvin myös matalaan uuniin tai savustimeen.

Mittarin toisessa päässä oleva anturi mittaa ympäröivää lämpötilaa uunissa, grillissä tai savustimessa. Siksi se osaa arvioida tarvittavan kypsymisajan tarkasti juuri kyseisessä paistoympäristössä.

Esimerkiksi sähköuunien todelliset paistolämpötilat voivat vaihdella merkittävästi laitteen iän ja merkin mukaan. Meater sopii erinomaisesti myös ruoanlaittoon leivinuunissa, jonka todellisen paistolämpötilan arvioiminen voi olla haastavaa.

Meater mittaa ruoan sisälämpötilaa 100 asteeseen ja paistoympäristön lämpötilaa 275 asteeseen saakka. Älypaistomittari lähettää bluetoothin avulla hälytyksen puhelimeen, kun toivottu kypsyysaste on saavutettu. Halutessaan paistotulokset voi tallentaa pilvipalveluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat