Viihde

Suomalaismissi Adrianalle, 23, harvinainen kunnia – ensimmäinen nainen arvostetussa kunniatehtävässä

Toni Tervo

Adriana Gerhaxlija on innoissaan.

Miss Suomi -perintöprinsessa vuosimallia 2017 on päässyt luottamustoimeen, jota on pidemmän aikaa tavoitellut. Hänet valittiin hiljattain albaaniyhdistys Bashkimi ry:n uudeksi puheenjohtajaksi.

– Olen tosi ylpeä siitä. Yhdistys on perustettu vuonna 1998 ja olen ensimmäinen nainen, joka on valittu puheenjohtajaksi. Minusta on upeaa, että voin tällä tavalla näyttää omaa esimerkkiä nuorille albaaninaisille, että nainenkin voi olla johtavassa asemassa. Gerhaxlija intoilee.

Itsekin albaanitaustainen nainen on ollut jo pidemmän aikaa mukana yhdistyksen toiminnassa ja sen hallituksessa.

– Yhdistyksen tarkoitus on ylläpitää kulttuurimme traditioita ja tarjota albaanitaustaisille henkilöille tapahtumia, tekemistä sekä kohtaamispaikka.

– Minua ehdotettiin puheenjohtajaksi syyskokouksessamme ja se merkitsi minulle todella paljon.

Tuoreen puheenjohtajan elämä on tällä hetkellä melko kiireistä. Luottamustoimen lisäksi missivuosi on poikinut naiselle melkoisen kasan uusia mahdollisuuksia.

– Teen juontokeikkoja, emännöintiä ja mallihommia. Lisäksi olen toiminnanohjaaja Yhdessä-yhdistyksessä, joka on monikulttuurinen keskus. On hauskaa, että vaikka teen näitä yhdistyshommia, minulla on yhä tällainen glamour-puolikin elämässäni, missi hymyilee.

Silloin kun Gerhaxlijalla on hetki aikaa rentoutua, hän tosiaan rentoutuu.

– Minulle paras tapa nollata on makoilla sängyssä ja selata puhelinta. Katson myös sarjoja Netflixistä. Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta se sopii minulle parhaiten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat