Viihde

Tiesitkö? Suomalainen suosikkiräppäri on tunnetun kamppailulajin mestari – omistaa purppuravyön

Julius Konttinen

Noin 10 vuotta rap-artisti Aste on painanut tien päällä.

Keikkalava on vaihtunut toiseen ja sen jälkeen vielä kolmanteen viikonloppu toisensa jälkeen. Uralle on mahtunut niin hittejä kuin hiljaisempiakin vaiheita, mutta muusikko ei ole luovuttanut missään vaiheessa.

– Vuosien varrella on tullut tehtyä paljon duunia ja opittua koko ajan lisää maailmasta. Se heijastuu myös musiikkiini ja ainakin omasta mielestäni olen nyt parempi, kuin olen koskaan ollut. Ja on ne biisit löytänyt jengiäkin, Aste toteaa.

Viimeinen lause vaikuttaisi ainakin pitävän paikkansa. Asteen levy-yhtiön Sony Musicin mukaan julkaisujen ympärillä Asteen kuukausittaiset kuulijat lähentelevät 400 000 kuuntelijaa. Sonyn mukaan tuo lukema on samaa tasoa muun muassa Sannin, Mikael Gabrielin, Elastisen ja Nikke Ankaran kanssa.

Samalla Aste on näkynyt viime aikoina muun muassa Nenäpäivässä, Possessa, Puoli Seitsemässä, aamu-tv:ssä sekä lukuisissa radiojutuissa.

Räppäri itse näkee pitkäjänteisyyden maksavan itseään nyt takaisin.

– Olen oikeastaan ollut keikalla joka viikonloppu. Autolla tulee vedettyä vuodessa kymmeniä tuhansia kilometrejä helposti.

Miehellä on myös vahva halu nostaa tekemistä jälleen uudelle tasolle.

– Vaikka olen ympäri Suomea keikkaillut, monta festaria on vielä kokematta sillä tavalla, kun ne haluaisin kokea. Esimerkiksi keikka Blockfestin päälavalla olisi yksi sellainen. Lisäksi haluaisin saada enemmän keikka festareille, jotka eivät ole niin genresidottuja. Kuten vaikka Ruisrock.

Vuosien varrella räppäri on nähnyt keikkapaikkoja laidasta laitaan.

– Klubit ovat olleet tyypillisiä, mutta välillä sitä löytyy itsensä jostain ihan random-mestoista, joissa takahuoneessa istutaan jääkaapin päällä.

– Parhaita keikkoja on yleensä opiskelijakaupungeissa. Niissä on aina paras meno.

Musiikin ohella Asteen pitää kiireisenä toinen intohimo. Miehellä on nimittäin purppuravyö brasilialaisessa jujutsussa, jota hän treenaa aktiivisesti ja on voittanut lajissa muun muassa Euroopan mestaruuden vuonna 2015.

– Aloitin brassijujutsun vuonna 2014 ja sitä ennen olin harrastanut muita kamppailulajeja. Tammikuussa olisi tähtäimessä lajin EM-kisat, mies kertoo.

– Keikkailu ja treenaaminen menee hyvin yksiin, koska keikat ovat usein viikonloppuisin. Tietty kun on kisoja tulossa, niin täytyy vähän skarpata juhlimisen kanssa, mies virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat