Viihde

Miss Suomi -finalisti Beata Papp sai tarpeekseen missiydestä – Kuva: viihtyy nykyään ihan toisenlaisissa kuvioissa

Beata Pappin arkisto

Vuoden 2017 aikana Beata Papp totuttiin näkemään loisteliaissa iltapuvuissa, näyttävissä meikeissä ja tyköistuvissa pikkumustissa.

Tuolloin täysillä Miss Suomen kruunua tavoitellut nainen nautti missielämästä ja sen tuomasta glamourista. Nyt yli vuosi missifinaalin jälkeen, jossa Papp ei sijoittunut, glamour-elämä on hiukan menettänyt hohtoaan.

 – Itselle tuli sellainen olo, että siinä on niin paljon näyttämistä ulospäin. Koko ajan pakko näyttää täydelliseltä ja kuvissa on aina täysi meikki. Ja se myös vaikutti siihen, mitä minusta ajatellaan. Aloin kuulla kommenttia, että olen ylimielinen, vaikka oikeasti olen tosi kaukana siitä, Papp kertoo.

– Aloin sitten katsomaan tarkemmin omaa sosiaalisen median profiilia ja rupesin miettimään, että miksi kaiken pitäisi olla täydellistä. Minähän siitä päätän, mitä siellä on. Tuli sellainen olo, että jos ne jollekin kelpaa sellaisena kuin olen, en halua sellaista ihmistä elämääni.

Naiselle tuli hetkeksi hiukan eksynyt olo. Missivuodelta oli kuitenkin jäänyt hyvät muistot ja Essi Unkurin, Alexandra Kantolan sekä Hanna Kangasluoman kaltaisia läheisiä ystäviä. Vastaus löytyi kun nainen palasi menneisyyteen.

– Olen viime aikoina ollut paljon taas tekemisissä taitoluistelun kanssa ja ihmetellyt, että miksi ikinä lähdin urheilun maailmasta. Se on ihan mun juttu ja paluu on ollut tosi motivoivaa ja inspiroivaa.

– Tykkään yhä joskus laittautua, mutta oikeasti viihdyn paremmin verkkarit päällä ja tukka ponnarilla, Papp nauraa.

Ja onpa nainen päässyt viemään viihdemaailmassa hankkimaansa osaamista myös vanhan harrastuksensa pariin.

– Taannoin sain Helsinki GP:n loppuosuuteen suunnitella valoja, pukuja ja musiikkia. Oli aika siistiä, kun kaksi maailmaani törmäsi sillä tavalla.

Papp aloitti taitoluistelun 5-vuotiaana ja eteni parhaimmillaan lajissa pohjoismaiden mestariksi. 20-vuotiaana hän kuitenkin epäonnistui kisoissa, joihin oli panostanut paljon.

Se sai naisen jättämään lajin, johon oli sijoittanut koko elämänsä.

– Ennen kuin lopetin en tiennyt, että on jotain muuta elämää. Päätin silloin, että tämä on tässä enkä halua nähdä enää ainuttakaan jäähallia.

Papp asui tuolloin Kanadassa ja meni töihin paikalliseen ravintolaan. Hän ei oikein tiennyt mitä tekisi tulevaisuudellaan, kunnes hänen äitinsä ehdotti Miss Suomi -kilpailua.

– Olin aina tykännyt esiintyä, joten ajattelin, että miksikäs ei. Laitoin hakemuksen ja olin varma, että siitä ei kuulunut mitään. Semifinalistien haastattelupäivä tuli ja meni enkä ollut saanut viestiä, joten ajattelin, että minua ei valittu. Päiviä myöhemmin löysin viestin roskapostikansiostani. Se harmitti tosi paljon ja soitin organisaatioon, että pääsisinkö vielä mukaan. Onneksi he päästivät, Papp hymyilee.

– Olin jo finaalin jälkeen katselemassa lentoja takaisin Kanadaan, mutta päätin kuitenkin jäädä. Ja se oli hyvä päätös.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat