Viihde

Amerikkalaisäidin raju väite: Fortnite ajaa lapset vieroitukseen

Debbie Vitany on häviämässä taistelunsa Fortnitea vastaan. Hänen 17-vuotias poikansa Carson pelaa suosittua videopeliä 12 tuntia päivässä.

– En ole koskaan nähnyt peliä, jolla olisi tällainen vaikutusvalta lapsiin, sanoo Michiganissa asuva äiti Bloombergin haastattelussa.

Vitany ei ole yksin, sillä vanhemmat, opettajat ja työnantajat ympäri maailmaa harmittelevat sitä, miten paljon pelaajien aikaa peli syö muilta aktiviteeteilta, lehti kertoo.

Moni vanhempi on Bloombergin mukan jopa lähettänyt lapsensa pelivieroitukseen. Hoitoon kuuluu detox-kuuri älylaitteista, terveellinen ruokavalio, unirytmin korjaaminen sekä ryhmäterapia.

– Tämä peli on kuin heroiinia. Kun olet koukussa, on sinua vaikea saada siitä irti, varoittaa käyttäytymistieteilijä Lorrine Marer, joka työskentelee lasten riippuvuuden parissa.

Vaikka videopeliriippuvuus ei ole aivan uusi ilmiö, Fortniten yleisyys on tehnyt siitä erityisen laaja-alaisen uhkan lapsille ja nuorille, Bloomberg kirjoittaa.

Eikä peli ole ongelma ainostaan lasten keskuudessa. Fortnitea pelaa tällä hetkellä yli 200 miljoonaa ihmistä.

Britannialainen verkkosivu paljasti, että 200 avioerohakemuksessa eron syyksi mainittiin tänä vuonna Fortnite, tai jokin muu videopeli. Maailman terveysjärjestö WHO luokitteli kesäkuussa peliriippuvuuden todelliseksi sairaudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat