Puheenaihe

Kannabiksen viihdepössyttely voi estää halutun työn eduskunnassa – TS: Nämä seikat Supo tarkistaa

Turvallisuusselvityksessä ilmoitettavia asioita on esimerkiksi haastattelussa kerrottu säännöllinen kannabiksen käyttö viihdetarkoituksessa. Kuvituskuva.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Kannabiksen käyttö on yksi asia, joka saattaa estää kansanedustajan valinnan eduskuntaan perustettavaan uuteen tiedusteluvalvontavaliokuntaan.

Suojelupoliisin on tarkoituksena laatia tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseneksi ja varajäseniksi ehdotetuista kansanedustajista laaja turvallisuusselvitys, jonka vuoksi suojelupoliisi myös haastattelee henkilön, kertoo Turun Sanomat.

Hallintovaliokunnan mukaan turvallisuusselvityksessä ilmoitettavia asioita on esimerkiksi haastattelussa kerrottu säännöllinen kannabiksen käyttö viihdetarkoituksessa.

Muita turvallisuusselvityksessä ilmoitettavia asioita ovat esimerkiksi yli kahden vuoden ehdollinen vankeusrangaistus huumausainerikoksesta sekä huomattavan suuret ulosottovelat. Maininta tulee myös, jos poliisi on ottanut kansanedustajan toistuvasti kiinni tilanteissa, joissa henkilö on ollut kykenemätön huolehtimaan itsestään.

Vaikka suojelupoliisi laatii turvallisuusselvitykset, se ei kuitenkaan anna arviota kansanedustajan sopivuudesta tiedustelutoimintaa valvovan eduskunnan valiokunnan jäseneksi.

Tiedusteluvalvontavaliokunta huolehtii tiedustelun parlamentaarisesta valvonnasta. Uudelle valiokunnalle esitetään laajaa tiedonsaantioikeutta tiedustelutoiminnasta. Valvontaa varten esitetään perustettavaksi myös uusi viranomainen, tiedusteluvaltuutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat