Puheenaihe

Nopeussakon saaneet kuskit yrittivät livahtaa maksamasta ovelalla selityksellä – peltipoliisi paljasti armottoman totuuden

Kuvituskuva.

Arkisto/Jaakko Heiskanen

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut rikesakkoihin kaksi henkilöauton kuljettajaa, jotka vaativat ylinopeussakkojen hylkäämistä lumenpeitossa olevien nopeusrajoitusmerkkien takia, kertoo Savon Sanomat.

Miehet olivat ajaneet viime talvena valtatie 5:llä noin 15 kilometrin ylinopeuksia 60 km/h -alueella. Miehet luulivat, että alueella on 80 km/h -rajoitus.

Aiemmin Etelä-Savon käräjäoikeus piti mahdollisena, että liikennemerkit olivat olleet lumisia ja hylkäsi syytteet. Syyttäjä valitti ratkaisuista hovioikeuteen.

Hovioikeuden mukaan liikennevalvontakameran kuvat osoittivat, ettei tapahtuma-aikaan satanut lunta. Myös miesten autoissa tai teillä ei ollut juurikaan lunta.

Molemmista kuvista näkyi myös vastakkaiseen suuntaan oleva nopeusrajoitusmerkki, joka oli lumeton.

Savon Sanomat kertoo, että poliisin liikennevalvonnan sakkoja yritetään vastustaa usein vetoamalla lumisiin rajoitusmerkkeihin. Asiasta on kuitenkin ollut hyvin vähän hovioikeustasoisia ratkaisuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IL: Autokuljettajan yksinkertainen kikka teki peltipoliisin voimattomaksi – ylinopeussakkoa ei voinut antaa28.10.2018 05.15
Tulevaisuuden peltipoliisit saapuvat Suomeen – MTV: kun autoilija huomaa sen, on jo liian myöhäistä28.9.2018 04.45
Autoilija, tiedätkö milloin saa töötätä? 50 euron rikessakko voi napsahtaa väärästä äänimerkistä30.9.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat