Puheenaihe

Suomalaispanimolle huikea sopimus: Oluet myyntiin 2300 Lidliin ympäri Eurooppaa – "Ainutlaatuista"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Päivittäistavarakauppaketju Lidl ja tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä panimon oluita aletaan viedä Euroopan markkinoille.

Ensi keväästä lähtien Pyynikin oluita saa Lidl-kaupoista 12 Euroopan maasta ja yli 2 300 myymälästä. Mukana jakelussa on myös perinteisiä olutmaita kuten Belgia, Tanska ja Hollanti. 

Pyynikin panimo kertoo, että Eurooppaan aletaan viedä esimerkiksi World Beer Awardseissa palkittuja Ruby Jazz Ale ja Mosaic Lager -oluita.

Panimon mukaan sopimus on suomalaispanimolle ainutlaatuinen ja se antaa rahkeita kasvaa myös kotimaassa.

 – Tämä on meille merkittävä sopimus. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Suomen kasvavin panimoalan toimija. Tämä sopimus mahdollistaa kasvun jatkumisen ja kasvumme jatkuu myös kotimaassa. Tänä vuonna lähes kolminkertaistamme viime vuoden myynnin. Ensi vuonna on tarkoitus tuplata tämän vuoden määrä, arvioi panimon olutmestari Tuomas Pere tiedotteessa.

– Panimoalalla tämän kaltaisia sopimuksia ei ole aiemmin syntynyt. Suomalainen alkoholituotteiden vienti on jo nyt merkittävää, mutta panimotuotteille tämä on poikkeuksellista. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lidl tekee uuden kokeilun vain Suomessa – tällaista ei ole missään muualla Euroopassa26.11.2018 04.45
SK paljasti: Lidlillä ovela kikka hankalien asiakkaiden varalle – näin se toimii21.11.2018 04.15
Kuvat: K-kauppojen massiivinen varasto on nyt Lidlin jättikeskustakin isompi – täältä lähtee 1 200 ruokakaupan tuotteet7.11.2018 04.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat