Viihde

Vuoden parhaat: Miss Helsinki Janna-Juulia pääsi näyttämään erilaista naiseutta – "minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä ollaan"

Janna-Juulia Vuorelan Miss Helsinki-vuosi on ollut täynnä tapahtumia, vaikka ne eivät olekaan julkisuudessa näkyneet.

Toni Tervo

Kuka? Ai se on Miss Helsinki? Eipä ole paljon julkisuudessa näkynyt.

Janna-Juulia Vuorela on tottunut edellä olevan kaltaisiin kommentteihin. Hallitsevana Miss Helsinkinä hän ei ole ehkä ollut edeltäjiensä tavoin usein lehtien palstoilla, hyvässä tai pahassa.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän on ollut toimettomana.

– Mielestäni vuoteni on mennyt hyvin, enkä koe epäonnistuneeni. Välillä muista ihmisistä kuitenkin huokuu sellainen fiilis, että joutuu selittelemään miksi en ole ollut niin paljon esillä.

Vuorela pohtii, että tarkoittaako missinä menestyminen automaattisesti sitä, että on jatkuvasti valokeilassa.

– Suomessakin on ihmisiä, jotka haluavat lehtien palstoille keinolla millä hyvänsä. Sellainen asenne, että kaikki julkisuus on hyvästä ja postataan paljon alusvaatekuvia. Minä en koskaan ollut sellainen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Diplomaattinen missi kuitenkin nopeasti korostaa, että ei halua tuomita ketään, vaan kaikilla on oma tyylinsä. Ja liittyypä hänen missivuotensa eräs parhaita kokemuksia alusvaatteisiin.

– Pääsin toteuttamaan eräänlaisen unelmani, kun pääsin Change-alusvaatebrändin mainoskasvoksi. Ajattelin vaan, että minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä vaan ollaan. On hienoa, että myös muunlaisia naisia pääsee esille, kuin sitä perinteistä kuvastoa, Vuorela hymyilee.

Hän arvelee ihmisten aliarvioivan kuinka paljon työtä esimerkiksi Miss Helsinki joutuu tekemään.

– Voiton työmäärä tuli minullekin yllätyksenä. Tiesin kyllä, että paljon on itsestä kiinni, mutta en tajunnut, että teet käytännössä itse kaiken alusta loppuun. Esimerkiksi luulin, että lehdet soittelisivat minulle haastattelupyyntöjä. Sen sijaan minun pitikin itse tarjota niitä. Opin nopeasti, että kukaan ei tule hakemaan kotoa, vaan ne yhteistyökumppanit ja kontaktit pitää itse solmia.

Eikä esille pääseminen ole ollut yksinkertaista. Varsinkin kun Vuorela on halunnut pitää kiinni omasta linjastaan.

– Varsinkin aluksi tarjosin lehdille paljon juttuideoita, mutta koska ne olivat positiivisia, ne eivät kiinnostaneet. Lopulta he tarttuivat ainoaan negatiiviseen asiaan, eli geenivirheeseeni. Se vähän turhautti, koska en halua keksimällä keksiä jotain negatiivisia asioita.

– En halua myöskään lähteä täyttämään someani paljastavilla kuvilla. Sillä saa nopeasti seuraajia, mutta ne eivät ole pysyviä. Minä haluan, että minun seuraajani seuraavat minua siksi, että pitävät minusta ja minun tyylistäni tehdä juttuja. Joskus katson kun ihmiset laittavat julki paljastavampaa kuvaa toisensa perään ja mietin, että miksi teette sen. Ei näin.

– Välillä tulee sellainen olo, että pitää koko ajan olla esillä ja myydä itseään.

Vuorelan missivuosi lähenee loppusuoraansa, sillä uusi Miss Helsinki valitaan ensi syksynä. Hän on kuitenkin vakuuttunut, että kilpailusta on tullut pidempiaikaistakin hyötyä.

– Kilpailun jälkeen aion käyttää kaikkea, mitä olen tämän vuoden aikana rakentanut. Olen kuitenkin tavannut paljon tosi hyviä tyyppejä ja saanut paljon yhteistyökumppaneita. Miss Helsinki -organisaatiossa tulen varmasti olemaan vielä mukana.

Juttu on julkaistu alunperin 1.8. Uuden vuoden kunniaksi julkaisemme Iltamakasiinin vuoden parhaita ja luetuimpia juttuja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Paneminen on kivaa, mutta kuka maksaa kulut?" – Miss Helsinki -finalisti Saara, 24, avoimena seksistä ja rahasta22.10.2018 03.50
Blogi: Miss Helsinki Janna-Juulia paljastaa mitä tyttöjen illoissa oikeasti tapahtuu – ja kuinka hyvin, hyvin yksityiskohtaisesti miehistä puhutaan17.8.2018 04.00
Miss Helsinki Janna-Juulia avoimena parisuhteensa kriisistä – "etsin jo omaa asuntoa"1.11.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat