Viihde

Näin Roope Salminen junaili ystävänsä Ernest Lawsonin mukaan Putoukseen – kanavapomot suostuivat tähden ovelaan vaatimukseen

Toni Tervo

Kuka tuo jätkä on?

Roope Salminen oli vuonna 2011 Kellariteatterin Kipinä-harrastelijaimprovisaatioryhmässä ja ihmetteli uutta tulokasta. Oulusta muuttanut nuori mies oli kokeneiden improteatterilaisten joukossa kuin kala vedessä.

Nuori mies oli Ernest Lawson, joka tätä nykyä on tunnettu koko Suomessa Putouksen kaltaisten sketsiohjelmien hauskuuttajana.

– Erkku tuli mukaan Kipinä-kollektiivin harrastelija-iltoihin ja oli siellä niin ylivoimainen, että otimme hänet mukaan myös ammattilaiskeikoillemme. Hän pyyhki sielläkin kokeneimmilla pöytää. Eihän siinä ollut enää mitään järkeä, Salminen päivittelee.

Tuosta alkoi myös kaksikon tähän päivään asti kestänyt ystävyys. Eipä siis ihme, että kun Salmista pyydettiin juontamaan uudistunutta Putousta, hänellä oli ässä hihassa.

– Sanoin ehdoksi tulemiselleni sen, että koekuvaatte pari tyyppiä, joista ette ole koskaan kuullutkaan. Päivätöitä opettajana silloin tehnyt Erkku sitten koekuvaukissa heitti muuan Abdul Tuisku -hahmon ja tässä sitä ollaan. On ihan törkeän siistiä, että noin lahjakas kaveri löydettiin, Salminen fiilistelee.

Tähän asti haastattelussa Putous-juontaja on innokkaasti kehunut kollegaansa. Kärsivällisesti suunvuoroa odottanut Lawson saa sellaisen Salmisen poistuttua vessaan.

– Roope voi sitten lukea nämä kehut jutusta, Lawson nauraa.

– Roope on ystävällinen kun kehuu, mutta niin hyvä kuin minä näissä jutuissa olenkin, niin Roope on lahjakkain tuntemani ihminen siinä, mitä hän tekee. Hän on ollut minun esikuvani live-viihteessä. Hänen kykynsä reagoida asioihin on uskomaton. Suomen Paras.

Kaksikon hyvät välit välittyvät niin televisiokatsojille kuin haastattelijallekin nopeasti. Ei siis ihme, että juuri he päättivät toteuttaa kevääksi yhteisen Putoillaan -kiertueen.

– Älyttömän siistiä päästä tekemään. Kiertue kattaa 19 kaupunkia ja mukana on paljon sellaisia paikkoja, jotka eivät ole ihan niitä meidän perusmestoja. Kuten vaikka Kuopio. On kiva vihdoinkin päästä myös tällaisiin paikkoihin, Lawson hehkuttaa.

– Monet kiertäisivät varman ensiksi pienempiä paikkoja ja katsoisivat, että miten homma lähtee vetämään. Me Erkun kanssa ollaan kuitenkin niin kiireisiä, että meillä ei tällaiseen testirundiin yksinkertaisesti ole aikaa. Joten riskillä mennään. Tämä on pitkäaikainen unelma ja kauhulla ollaan odotettu, että miten liput myyvät, Salminen heittää.

Putoillaan on parin tunnin mittainen komediailta, joka sisältää muun muassa musiikkia ja sketsejä.

– Menen henkilökohtaisesti takuuseen, että jengin nauraa. Yleisö pääsee halutessaan vaikuttamaan myös illan kulkuun. Tavoite on, että joka show olisi erilainen, Salminen toteaa.

– Sillä tapaa tämä ehkä erottuu muista vastaavista esityksistä. Me kuitenkin otaksumme, että Joensuussa halutaan nähdä erilaisia asioita kuin Kajaanissa. Sen mukaan mennään, Lawson komppaa.

Yhteiskiertueessa Lawson odottaa myös yhteisiä automatkoja.

– Roopehan on kiertänyt jo Roope Salmisen & Koirien kanssa, mutta tämä on minun hetkeni rockbändissä. Odotan jo pääseväni kiertämään Suomea autossa. Saa nähdä monta päivää menee ennen kuin naama alkaa ärsyttää, Lawson nauraa.

– Ei se vielä niin nopeasti ala. Tosin ongelma voi tulla siitä, että kuka päättää musiikin, Salminen kuittaa kaverilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Roope Salminen ihmetteli Meksikossa miksi meksikolaiset käyttäytyivät häntä kohtaan todella oudosti – lopulta syy selvisi14.11.2018 04.30
Roope Salminen laihdutti rajusti elokuvaroolia varten28.6.2018 18.40
Roope Salminen sai aikoinaan Putous-sarjalta pakit – paljastaa millaisen sketsihahmon olisi luonut30.11.2016 06.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat