Viihde

Remonttipiiskuri Perttu Sirviön elämä mullistui R-kioskilla vuonna 2005 – Kioskimyyjä Tuulan teko muutti elämän

VIIHDE Vihtiläinen

Perttu Sirviö Remonttipiiskurit-ohjelmasta on ehdolla parhaaksi esiintyjäksi 2018 Kultainen Venla -kilpailussa.

Annukka Vakkuri

Kova tekemään, menemään ja puuhaamaan.

Rapatessa roiskuu, mutta tulosta syntyy. Lähes paljasjalkainen vihtiläinen Perttu Sirviö on vuosien varrella tullut tutuksi tv:stä monen eri ohjelman kautta. Tuorein saavutus on MTV 3:n Remonttipiiskurit-ohjelmassa, josta Sirviölle lankesi Paras esiintyjä 2018 -ehdokkuus Kultainen Venla -kilpailuun.

Näiden väliin mahtuu roppakaupalla esiintymisiä, ohjelmia, yritysten pystyttämistä ja pyörittämistä, kahden lapsen syntymät, perhearkea ja omakotitalon rakentaminen.

– Uskon, että ihminen voi tehdä mitä työtä vain, jos hänellä on siihen tarpeeksi mielenkiintoa ja intoa, sanoo 11 vuoden ajan yrittäjänä rakennusalalla työskennellyt, juontajana toiminut ja nyt myös näyttelemisestä kokemusta hankkinut mies.

Välitön ja puhelias Sirviö paljastaa yläasteella pelänneensä koulun esitelmiä niin, että yöunet jäivät väliin.

– Olin aivan lukossa, en suin surminkaan olisi halunnut puhua koko luokan edessä.

Sirviön tv-uran lähtölaukaus ammuttiin vuonna 2005 hänen ollessaan 24-vuotias tosi-tv-sarja Big Brotherissa, jonka kulisseista mies poistui ohjelman voittajana.

– Tuula Vihdin Ärrältä oli tässä avainhenkilö, hän patisti minua täyttämään hakemuksen tv-sarjaan ja lappunen lojui viikkoja vielä auton hattuhyllyllä. Ohjelmaan ilmoittautumisen määräaikakin ehti umpeutua ennen kuin hakemus ehti perille, hän muistelee hymyillen.

– Ohjelma toi paljon uusia kontakteja ja on oikeastaan ollut kaiken alku sille, mitä olen myöhemmin tv-alalla päässyt hommailemaan.

Sirviö on nähty Nelosen Tervetuloa kotiin -ohjelmassa vuonna 2013, viime syksynä ulos tulleessa tositelevisio-ohjelmassa Fort Boyardissa ja nyt toista kautta kuvattavassa Remonttipiiskurit-ohjelmassa.

Ohjelma perustuu keskeneräisten remonttien loppuun saattamiseen – ja siihen, että niiden keskellä elävillä ihmisillä ei ole elämässään se helpoin vaihe menossa.

– Ohjelmassa on mukana esimerkiksi uusperhe, jossa on liuta lapsia ja arki pyörii aikuisten töiden ja lasten harrastusten puitteissa eikä kotona ole aikaa tehdä juuri mitään.

Remontointialan ammattilainen listaa onnistuneen remontin vaiheet.

– Ensin pitää tietää mitä remontoidaan, jonka jälkeen tehdään suunnitelma. Pelivaraa täytyy löytyä, jos remontoitaessa ilmestyy yllätyksiä matkaan. Ja remontille pitää olla aikataulu, jos tätä ei ole, remontti ei valmistu ikinä.

Puuhakas mies nähdään tänä keväänä ulos tulevassa Mielensä pahoittaja tv-sarjassa. Vastanäyttelijänä kohtauksessa on Heikki Kinnunen.

– Elämä on seikkailu ja kaikkea duunia on paljon kivempaa tehdä, kun on hyviä tyyppejä ympärillä, Perttu Sirviö kiteyttää.

Perttu Sirviö

Syntyi vuonna 1982 Kajaanissa.

Muutti perheensä kanssa Vihtiin kaksivuotiaana.

Nykyään asuu perheineen Nummelassa. Perheeseen kuuluu avopuoliso ja parin lapset 3-vuotias tytär ja 5-vuotias poika.

Rakennusalan yrittäjä. Perusti ensimmäisen firmansa Big Brotherista saamillaan voittorahoilla.

Ehdolla parhaaksi esiintyjäksi 2018 Kultainen Venla -kilpailussa. Äänestys on avoinna 8.1. saakka www.kultainenvenla.fi->esiintyjäehdokkaat.

Opiskellut kone- ja metallialaa silloisessa Nummelan ammattikoulussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mika Häkkisen kommentti televisiossa vuonna 1998 mullisti suomalaisyrittäjän elämän – yhtäkkiä rahaa alkoi sataa7.1.2019 04.45
Vuoden parhaat: Lähihoitaja Milja, 21, riisui vaatteensa yleisön edessä ja tunne vei mukanaan – nyt hän haluaa mullistaa suomalaisen aikuisviihdemaailman29.12.2018 05.30
Missi Elina Tervon elämässä hurja mullistus – maailmanmatkaaja löysi uuden kotimaan28.11.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat