Puheenaihe

15-vuotiaat suomalaispojat perustivat uskomattoman nerokkaan yrityksen – asiakkaina jo K-citymarket, Neste-huoltoasemia ja kokonainen kunta

Jaakko Rämö (vas.), Eero Jauhiainen, Jussi Simola, Leevi Virtanen, Eemi Vaherlehto ja Niilo Archer ovat nuoren yrityksen nuoria yrttäjiä.

Mari Mäkinen

TUUSULA | Toimitusjohtaja Jaakko Rämö odottelee vierasta ulko-ovella rennosti verkkareihin pukeutuneena. Lähestulkoon samaa pukukoodia noudattavat myös muut yrityksen johtohenkilöt, vaikka titteleiden perusteella saattaisi ehkä odottaa tummia pukuja ja kravatteja. Paikalle ovat saapuneet talousjohtaja Eero Jauhiainen, myyntipäällikkö Jussi Simola, markkinointipäällikkö Eemi Vaherlehto, viestintävastaava Niilo Archer ja asiantuntija Leevi Virtanen. Kaikilla on ikää 15 vuotta.

Hyrylän koulukeskuksen yhdeksättä luokkaa käyvien poikien yritys on nimeltään EkoPlastic Finland NY. Se tarjoaa kaupoille ja muille yrityksille ekologisia kestokasseja. Yritys perustettiin viime vuoden syyskuussa osana NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa. Idean toimialasta keksi Jaakko Rämö.

– Kuulin muovipussiton Kerava -kampanjasta ja siitä se lähti. Haluamme tarjota kaupoille hyvän vaihtoehdon muovipussien sijaan, Rämö kertoo.

Käytännössä pojat hoitavat itsenäisesti myyntityön, jonka jälkeen yhteistyökumppani tilaa kassit Hollannista ja toimittaa ne EkoPlasticin asiakkaille. Kauppoja on onnistuneesti hierottu jo Keravan K-Citymarketin, Neste K-Linnatuulen, Ali-Keravan Nesteen, kuljetusliike R. Stenvallin ja Tuusulan kunnan kanssa. Neuvottelut muun muassa Keravan kaupungin sekä Lahelan ja Sahankulman K-markettien kanssa ovat käynnissä.

– Meillä on kolme eri kassivaihtoehtoa. Kaksi niitä valmistetaan kuitukankaasta ja yksi kierrätetystä muovijätteestä ja -pulloista, yrittäjät kertovat.

– Tähän saakka kaikki ovat halunneet ostaa kierrätetystä muovista tehtyjä kasseja, Rämö jatkaa.

Yritys löytyy osoitteesta www.ekoplastic.fi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys.

Ohjelma on avoin kaikille peruskoulun yläkoulussa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville.

Lukuvuoden, kalenterivuoden tai lukukauden kestävän ohjelman aikana NY-yrittäjät käyvät läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

Ohjelmaa toteutetaan oppilaitoksissa eri puolilla Suomea.

Käytännön toiminnasta vastaa ohjaava opettaja, joka toimii sparraajana ja tarvittaessa auttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yritys maksoi alle 3 e/tunti Suomessa – Firman nimi julkaistiin25.11.2018 04.55
"Turha syyttää, jos maksat 8–9 euroa palkkaa" – menestyvät yrittäjät teilaavat KL:ssä väitteet suomalaisista työntekijöistä18.11.2018 05.20
Tiesitkö? yli 24 miljoonaa Bitcoineilla netonnut Alexander Hanhikoski perusti yrityksen, jonka liikevoitto oli yli 77 % – Sivusto: tämä suomalaisesta ihmemiehestä tiedetään nyt2.11.2018 03.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat