Puheenaihe

Oletko menossa keväällä Viroon? Viking Linella on sinulle hyviä uutisia

Viking Line lisää XPRS -aluksen lähtöjä huhtikuusta alkaen.

Halme, Jari

HELSINKI | Vaikka Suomessa on jo uutisoitu Viron matkailun suosion hiipumisesta niin varustamoyhtiö Viking Line näkee asian toisin. Sen mukaan reittimatkojen suosio Helsinki–Tallinna-välillä on kasvussa ja Viking Line muuttaa Viking XPRS -aluksensa aikatauluja vastaamaan paremmin kasvaneeseen kysyntään. Lisävuoroja on tiedossa perjantaisin ja sunnuntaisin huhtikuusta alkaen.

Viking Line lisää Viking XPRS -aluksensa liikennöintitiheyttä. Viking XPRS liikennöi 5. huhtikuuta alkaen Helsinki–Tallinna-reitillä perjantaisin ja sunnuntaisin kolmesti vuorokaudessa. Yhtiön mukaan muutoksilla vastataan asiakkailta tulleisiin toiveisiin.

Lisälähdöt tulevat perjantaiaamuun kello 7.45 Helsingistä Tallinnaan ja sunnuntai-iltaan kello 22.15 Tallinnasta Helsinkiin.

Yhtiön mukaan lisävuoroille on kysyntää erityisesti Suomesta Viroon päin suuntautuvilla reittimatkoilla, joiden määränpää on enenevissä määrin Tallinnan lisäksi myös muualla Virossa tai Baltiassa.

– Reittimatkustaminen kasvaa koko ajan. Viro ja Latvia ovat erittäin suosittuja matkakohteita ja yhä useammin Tallinnasta jatketaankin esimerkiksi Pärnuun, Saarenmaalle tai Riikaan. Erityisen suosittuja matkustuspäiviä ovat perjantait ja sunnuntait. Näille päiville olemmekin lisänneet nyt uusia vuoroja, jotta matkustamisesta tulee entistä joustavampaa ja vaivattomampaa, kertoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Vuonna 2018 suosioon ovat nousseet myös lyhyet Piknik-päiväristeilyt, joille Punaisilla laivoilla on voinut lähteä kesäsesongin aikaan. Jatkossa Piknik-päiväristeilylle pääsee aina perjantaisin. Piknik-päiväristeily sopii erinomaisesti esimerkiksi kokous- ja tiimimatkoille, shoppailuun tai vaikka kevyeen viikonlopun aloitukseen.

Risteilymatkustaminen on muuttunut viime vuosina. Muun muassa Viking Linen matkustajaprofiilissa on nähtävissä muutoksia. Suomalaisten päiväristeilijöiden määrä on hieman laskenut, kun samaan aikaan suomalaisten, virolaisten ja kansainvälisten asiakkaiden reittimatkustus on lisääntynyt.

– Asiakaskunnassa on tapahtunut muutosta ja markkinat ovat kehittyneet. Ihmiset hakevat risteilyiltä elämyksiä. He haluavat syödä hyvin, shoppailla ja viettää laatuaikaa. Helsingin ja Tallinnan välinen reittimatkustus kasvaa jatkuvasti myös molemminpuolisen työ- ja opiskelumatkaliikenteen lisääntyessä, Kaj Takolander kertoo.

Viking XPRS on telakalla 21.–24.1., jolloin alukselle tehdään huoltotoimenpiteitä. Tammikuun aikana tiedossa on paljon uudistuksia. Viking XPRS:lle rakennetaan muun muassa uusi lasten leikkihuone, ja Viking’s Inn Pub -ravintola saa uuden ilmeen ja tanssilattian. Uudistuksen vuoksi Viking’s Inn Pub ja Red Rose -kahvila ovat suljettuina 21.–31.1.

Viking XPRS aloittaa liikennöintinsä uusien aikataulujen mukaisesti Helsinki–Tallinna-välillä 5. huhtikuuta. Kesäliikenteen ajaksi tulossa on myös lisävuoroja M/S Gabriellalla ja M/S Mariellalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Härski peli kauhistuttaa Silja Serenadella – IS: oletko nähnyt tällaista taphtuvan risteilyllä?12.11.2018 04.30
Kuva: Tältä näyttää Viking Linen uusi jättilaiva – ja siitä paljastui ominaisuus, joka on maailman huipputasoa5.9.2018 04.15
Viking Linen jättilaiva tulee Suomeen vuonna 2021 – EU syynä siihen, että alus lähtee Turusta eikä Helsingistä19.9.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat