Puheenaihe

Sensuroimatonta seksiä suorana televisiossa, raivostunut Andy McCoy, katuva Sara Sieppi, Amanda Harkimo... muistatko nämä Big Brother -hetket?

Amanda Harkimon tv-taival sai alkunsa Big Brotherista.

Toni Tervo

Maailman tunnetuimpiin televisioformaatteihin kuuluva Big Brother tekee paluun televisioon. Juhlavuottaan viettävä realityohjelma nähdään ensi syksynä Jimillä ja Ruudussa. Edellisen kerran ohjelma on nähty 5 vuotta sitten Subilla.

Hollantilaiseen alkuperäisformaattiin perustuvalla Big Brotherilla oli viime vuoden aikana käynnissä yhteensä 28 eri tuotantoa 21 eri alueella, mikä on eniten koko ohjelman pitkässä historiassa. Suomen ohella uusi tuleminen on käynnissä useassa muussakin taukoa pitäneessä maassa.

– Big Brother on ollut Suomessa tauolla viisi vuotta, jona aikana esimerkiksi sosiaalinen media on muuttunut huimasti. Tämä tuo mukanaan tietenkin runsaasti uusia mahdollisuuksia, ja ohjelma onkin monikanavaisempi kuin koskaan. Big Brother Suomi saa esimerkiksi oman mobiilisovelluksen, jonka avulla katsojat pääsevät entistä lähemmäs talon asukkaiden elämää, Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Meira Noronen sanoo.

Haku ohjelmaan alkaa myöhemmin keväällä.

Kuten muuallakin maailmalla, myös Suomen Big Brother on ollut runsaasti otsikoissa erilaisten kohujen takia.

Jo ohjelman ensimmäisellä kaudella sitä esittänyt Sub sai Julkisen sanan neuvostolta huomautuksen piilomainonnasta. Toisella kaudella kilpailija poistettiin ohjelmasta, koska poliisi tutki tätä talon tapahtumien vuoksi seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vuonna 2009 kilpailija Tia Kiuru teki Suomalaista BB-historiaa pakenemalla talosta vain kahden kilpailupäivän jälkeen.

Aikoinaan talossa nähtiin myös häät, kun sittemmin eronneet Antti Kurhinen ja Henna Kalinainen menivät naimisiin.

Vuosien varrella talossa on harrastettu runsaasti seksiä, eivätkä kilpailijat sitä ole erityisemmin onnistuneet peittämään. Esimerkiksi 2009 maksullisen Big Brother 24/7 -palvelun käyttäjät näkivät livenä ja sensuroimattomana Minnan ja Esa J:n session.

Vuonna 2013 puolestaan järjestettiin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa julkkisten Big Brother, johon osallistuivat Mr Finland Teppo Säkkinen, taikuri Jori Kopponen, Seiskan toimittaja Kai Merilä, Frederik, Anu Saagim-Ratia, Johanna Salminen, malli Marianne Kallio, näyttelijä Susanna Indrén, Sara Sieppi, selvänäkijä Claudia Eve, Mr. Gay Finland Aleks Vehkala ja Andy McCoy.

Juuri viimeksi mainitun kohdalla koettiin eräät ohjelman suurimmista kohuista.

McCoy maalasi talossa olleessaan taulun, jota Anu Saagim kävi "parantelemassa". Muusikko raivostui tempusta niin paljon, että uhkasi Saagimia väkivallalla. McCoy poistettiin talosta.

Sara Sieppi kertoi myöhemmin blogissaan katuvansa koko ohjelmaan lähtöä.

– Tunsin oloni todella ulkopuoliseksi siellä. Luulin tietäväni, millaista siellä on olla, mutta sitä ei todellakaan voi tietää ennen kuin itse kokee sen. Ne oli elämäni pisimmät kuusi viikkoa. Joka päivä halusin pois sieltä. Se paikka teki minut todella apaattiseksi ja väsyneeksi, hän kirjoitti syksyllä.

Big Brotherista on tullut myös useita tänä päivänä tunnettuja Tv-kasvoja, kuten ensimmäisen kauden voittaja Perttu Sirviö sekä myöhemmin useissa realityissa nähty Amanda Harkimo

Isoveli valvoo

Big Brother Suomessa joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä viettää 10 viikkoa suljetuissa oloissa saman katon alla, mutta vain yksi voi voittaa. Asukkaiden jokaista liikettä seurataan vuorokauden ympäri lukuisista taloon asennetuista kameroista, eikä heillä ole mitään kontaktia ulkomaailmaan.

Asukkaat suorittavat talossa erilaisia tehtäviä ja noudattavat Big Brotherin heille antamia ohjeita. Joka viikko asukkaat nimeävät toisistaan tietämättä joukostaan kilpailijoita häätöuhan alle, ja viikon päätteksi suorassa lähetyksessä talosta häädetään katsojien äänestämä putoaja.

Kuka onnistuu pysymään mukana loppuun asti, kun Isoveli hämmentää jatkuvasti soppaa juonenkäänteillään?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Amanda Harkimo villiintyi Jokereiden pikkujouluissa – nyt oli melkoinen humala30.11.2018 04.00
Niko Saarinen Big Brotherin tauosta: ”Paras uutinen vuosikausiin”14.5.2015 09.15
Miksi Sara Siepillä on aina niin avonainen kaula-aukko somessa? – Missi vastasi faninsa kysymykseen melko tyhjentävästi9.8.2018 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat