Puheenaihe

HK Scanilta oharit Suomelle – suosikkinakki vaihtaa maata

HKScanin valmistaa kuorettomat nakit lähes kokonaan Viron tehtaallaan. Kuvituskuva.

Tero Ahlfors

Suomalaisille tuttu Popsi-nakki vaihtaa valmistuspaikkaa. HKScan päätti viime syksynä siirtää kuorettomien nakkien valmistuksen Viroon, Rakveren tehtaalleen.

– Kuorettomien nakkien valmistus olisi vaatinut Vantaalle suuria investointeja. Rakveressa meillä on jo nykyaikainen näiden valmistukseen soveltuva tuotantolaitos, kertoo HKScanin Suomen markkina-alueesta vastaava johtaja Kati Rajala.

HKScan teki viime syksynä päätöksen virtaviivaistaa tuotantotoimintaansa entisestään osana tehostamisohjelmaansa.

Nyt alkava nakkien valmistaminen Virossa ei enää vaikuta Vantaan tuotantolaitoksen henkilöstömääriin. Yhtiössä käytiin viime syksynä yt-neuvottelut, jonka seurauksena 165 henkilön työsuhde päättyi.

– Tämä siirto oli tiedossa tuolloin käydyissä neuvotteluissa ja nyt ei enää tämän takia yt-neuvotteluja tule, Rajala kertoo.

Ensimmäiset Viron tehtaalta tulevat nakit ilmestyvät suomalaisten kauppojen hyllylle aivan lähiaikoina.

– Ensimmäisiä eriä sieltä tulee jo tämän viikon aikana. Määrä lisääntyy pikkuhiljaa koko ajan, sillä tuotannon siirto ei ole ihan mikään yksinkertainen asia.

Yhtiön marraskuisen osavuosikatsauksen mukaan, yhtiö kehittää tuotantoverkostoaan asteittain kohti tiettyihin tuotekategorioihin erikoistuvia osaamiskeskuksia.

–Kansainvälisen yrityksemme ja laajan tuotantoverkoston nykyistä tehokkaammalla hyödyntämisellä on useita hyötyjä. Keskittämällä osaamistamme osaamiskeskuksiin ja erikoistumalla voimme aiempaa helpommin panostaa huipputeknologiaan ja sitä kautta parantaa sekä yksikkötason kapasiteetin käyttöasteita, toimitusvarmuutta että tuotelaatua, Rajala toteaa.

HKScan päätti tehdä Rakvereen myös kuorettomien nakkien osaamiskeskuksen, jonka vuoksi kuorettomien nakkien valmistus siirtyy Vantaalta Rakvereen vaiheittain tämän kevään aikana.

– Rakveressa meillä on käytettävissään tarvittavaa modernia tuotantokapasiteettia, joka mahdollistaa korkean laadun, toimitusvarmuuden ja uudentyyppiset pakkausmahdollisuudet. Tässä saatiin tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kuvailee Rajala.

Nakkilinjan siirto koskee siis vain kuorettomia nakkeja. Luonnonsuoleen tehdyn HK Aito Nakin valmistus jatkuu Vantaalla.

– Ja niin muuten jatkuu HK:n Sinisenkin. Sen tuotanto ei muuta Vantaalta mihinkään, Rajala vakuuttaa.

Vaikka nakit valmistetaankin Virossa, ne tehdään suomalaisesta lihasta.

– HK:n ja Kariniemen eri tuotteet ovat jatkossakin lupauksemme mukaisesti suomalaista lihaa, Rajala vakuuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat