Puheenaihe

Brother Christmas -tutkinnan ratkaisu käsillä – poliisi antoi väliaikatiedon K-U:lle

Brother Christmasin eli Ari Koposen toimiin liittyvä rikostutkinta on valmistumassa. Arkistokuva.

[email protected] p0400-424885

Tuusulalaisen Ari Koposen vetämän Brother Christmas ry:n toimiin kohdistuvien talousrikosepäilyjen esitutkinta on valmistumassa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hans Pirttilä viestitti Keski-Uusimaa-lehdelle, että esitutkinnan tuloksista annetaan tiedote ensi viikolla. Pirttilä ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa muuten.

Asiaa tutkittiin epäiltynä kavalluksena, törkeänä kirjanpitorikoksena ja rahankeräysrikoksena.

– Esitutkintayhteistyössä on kohdennettu esitutkinta suoritettavaksi törkeään kirjanpitorikos- ja rahankeräysrikos -nimikkeisiin, kertoi Pirttilä marraskuussa

Rikoslaissa sanotaan muun muassa, että törkeä kirjanpitorikos voi pitää sisällään liiketapahtumien kirjaamisen tai tilinpäätöksen laatimisen laiminlyömisen kokonaan tai olennaisilta osiltaan. Törkeänä rikoksena pidetään myös sitä, että kirjanpidossa olevien väärien tai harhaanjohtavien tietojen määrä on huomattavan suuri, ne koskevat suuria summia tai ne perustuvat sisällöltään vääriin tositteisiin. Rikoksentekijä voidaan tuomita vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi, jos kirjanpitorikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat