Puheenaihe

Poliisin nopeuskameran kuva paljasti vaarallisen ilmiön Suomessa – "Kannattaisi jättää ammattilaisille"

Katolle jätetty lumi voi tuoda yllätyksen jarrutustilanteissa.

Nopeusvalvontakameran kuva näyttää, miten pahasti lumi voi estää näkyvyyden.

Poliisi

Keskiviikon vastaisena yönä Etelä-Suomeen satanut lumi toi liikenteeseen tutun ilmiön: igluautot.

Poliisi ja Liikenneturva muistuttavat, että tielle ei pidä lähteä sokkona ajelemaan, ja auto kannattaa puhdistaa lumesta kauttaaltaan. Muutoin yllätyksiä voi tulla esimerkiksi jarrustilanteissa, kun lumikuori valahtaa katolta tuulilasin eteen.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein jakoi Twitterissä keskiviikkona kuvan autosta, jonka tuulilasista hädin tuskin puolet oli näkyvissä.

Kuva on poliisin nopeusvalvontakamerasta ja Pasterstein se on vanha, mutta toimii muistutuksena lumisten autojen vaaroista.

Myös Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen muistutti keskiviikkona, että lumi kannattaa poistaa autoista muualtakin kuin tuulilasista.

Lumien puhdistaminen kannattaa aloittaa auton katolta, minkä jälkeen putsataan muut ulkopinnat sekä ikkunat, peilit ja valot, Heiskanen neuvoo.

Liikenteessä näkee tämän tästä autoilijoita, jotka kuljettavat katolla pientä tai suurempaakin lumikuormaa.

– Lumen siirtäminen paikasta toiseen kannattaisi jättää ammattilaisille. Jos lunta jättää katolle, voi kinos luisua ensimmäisessä voimakkaammassa jarrutuksessa tuulilasille tai lentää takana tulevan näkökenttään, muistuttaa Heiskanen Liiketurvan tiedotteessa.

– Monesti myös tuulilasin oikea reuna ja saman puolen sivulasit jäävät kiireessä puhdistamatta, vaikka sehän on juuri se suunta, josta tulevia meidän on väistettävä. Rikesakkokin voi iglulla kurvailevalle napsahtaa, koska auton on oltava ominaisuuksiltaan ajoneuvolain vaatimusten mukainen, Heiskanen alleviivaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nopeussakon saaneet kuskit yrittivät livahtaa maksamasta ovelalla selityksellä – peltipoliisi paljasti armottoman totuuden27.12.2018 04.15
IL: Autokuljettajan yksinkertainen kikka teki peltipoliisin voimattomaksi – ylinopeussakkoa ei voinut antaa28.10.2018 05.15
Tulevaisuuden peltipoliisit saapuvat Suomeen – MTV: kun autoilija huomaa sen, on jo liian myöhäistä28.9.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat