Ruoka

Näillä ohjeilla valmistat täyden marokkolaisen aterian – salaisuus löytyy maustekaapista

Tagine ja ras el hanout -mausteseos ovat marokkolaisen keittiön kulmakivet.

Mia Rouvinen

Raikas alkusalaatti (kahdelle)

  • 2 keskikokoista tomaattia
  • puolikas keskikokoinen kurkku
  • puolikas (pieni) punasipuli
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1/4 tl valko- ja mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • Tarjoiluun:
  • 1 tl hienoksi pilkottua lehtipersiljaa

1. Kuori tomaatit. Leikkaa ne kahtia ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja siirrä kulhoon.

2. Leikkaa kurkku ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja siirrä kulhoon.

3. Lisää kulhoon öljy, sitruunanmehu, suola ja pippurit. Sekoita ja pane jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

4. Lisää salaatin päälle ennen tarjoilua yksi teelusikallinen hienoksi pilkottua lehtipersiljaa.

 

Sitruunainen kanatagine (neljälle)

  • 600 g maustamatonta broilerin paistileikettä tai neljä reisikoipea
  • 2 rkl rypsi- tai muuta perusöljyä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • puolikas punasipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 2 tl kurkumaa
  • valkopippuria
  • n. 20 vihreää oliivia
  • 1 suolaveteen säilötty sitruuna
  • n. 1/2 dl vettä
  • (½ rkl kirkastettua voita)
  • (ripaus sahramia)

1. Pilko pieneksi sipuli, valkosipuli, lehtipersilja ja korianteri ja pane ne isoon kulhoon.

2. Lisää kulhoon öljyt, kaksi ruokalusikallista vettä, sitruunanmehu ja kirkastettu voi, jos sitä on. Sekoita.

3. Huuhtele säilötty sitruuna juoksevan veden alla ja kuivaa se. Leikkaa se neljään osaan ja irrota kuori lohkoista yhtenä kappaleena. Pilko hedelmäliha pieneksi ja lisää kulhoon. Sekoita.

4. Leikkaa broileripalojen pintaan viiltoja ja kääntele niitä kulhossa, jotta mausteet imeytyvät lihaan. Jos käytät reisikopia, pilko ne ensin nivelen kohdalta kahtia, jotta palat kypsyvät nopeammin.

5. Laita tagine tai kasaripannu liedelle ja kaada sille broilerit kastikkeineen. Kaavi kaikki mausteet mukaan.

6. Peitä kannella ja anna kiehua keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.

7. Kun broileripalat vaihtavat väriä, käännä ne ja lisää pataan tai pannulle ruokalusikalliseen vettä liotettu sahrami ja tarvittaessa vettä. Peitä kannella ja anna kiehua, kunnes broilerit ovat kypsiä (vähintään 20 minuuttia). Tarkista välillä, pitääkö vettä lisätä.

8. Kun broilerit ovat kypsiä, lisää oliivit ja säilötyn sitruunan kuori viipaloituna ja anna hautua pienellä lämmöllä viisi minuuttia.

9. Tarjoa marokkolaisen leivän tai kuskusin kera.

 

Marokkolainen leipä (8 kpl)

  • 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl durumjauhoja
  • 11 g kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 1 rlk ruokaöljyä

1. Sekoita kulhossa jauhot, hiiva, sokeri, suola ja vesi.

2. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa noin 5-10 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta 8 palloa ja litistä ne sitten pyöreiksi, litteiksi leiviksi.

4. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin tunti.

5. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia.
 

Teksti ja kuvat: Mia Rouvinen

Lue lisää marokkolaisesta keittiöstä ja sen mausteista

Lisää aiheesta

Joko tunnet ras el hanout -mausteen? Vie suoraan makumatkalle Marokkoon20.2.2019 06.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Uusimmat

Luetuimmat