Puheenaihe

Vakavia vaaratilanteita Selviytyjät Suomi -kuvauksissa – verta suihkusi valtoimenaan, onnekas sattuma saattoi pelastaa Marko Asellin hengen

Marko Asell

Toni Tervo

Selviytyjä Suomen toisen kauden kuvauksissa vaaratilanteilta ei vältytty.

Eniten otsikkotilaa tähän mennessä on saanut painija Marko Asellin joutuminen käärmehyökkäyksen kohteeksi. Asell kertoo nukkuneensa, kun tunsi yhtäkkiä terävän piston kaulassaan.

– Siitä läheltä kuului heti sellaista rahinaa ja tiesin, että siellä viidakossa on paljon käärmeitä. Kipu oli sen verran kova, että ajattelin tuskin hyttysen olevan kyseessä. Tai olisi saanut olla pirun iso hyttynen, Asell toteaa.

Hän lähti välittömästi tuotantotiimin lääkärin luokse. Lääkärin reaktio ei varsinaisesti vähentänyt Asellin huolta.

– Hän nousi aika nopeasti unenpöpperöstään, kun kerroin mitä oli tapahtunut. Hänkin vaikutti todella hermostuneelta. Seuraavat 10 minuuttia en oikeasti ollut varma, että selvitäänkö tässä. Kaikki meni kuitenkin lopulta hyvin.

Juontaja Juuso Mäkilähde paljasti sarjan pressitilaisuudessa, että käärmettä oltiin yritetty etsiä päivänvalossa, mutta sitä oltu löydetty. Alueella on juontajan mukaan erittäin myrkyllisiä kobria, mutta joko tämä käärme ei ollut sellainen tai sitten kyseessä oli todella onnekas purema, josta myrkkyä ei Asellin kehoon tullut.

Käärme-episodi ei kuitenkaan ollut lähellekään ainoa sarjan kuvauksissa. Malli Vilma Bergenheim sai kuvauksissa paniikkikohtauksen ja skorpioni pisti muusikko Kim Heroldia takapuoleen.

Hurja tilanne nähtiin myös kulttuurihahmo Wallu Valpion kohdalla.

– Olin siinä lillumassa rauhassa vedessä ja päätin lähteä rantaa kohti. Yhtäkkiä tunsin piston ja rantaan päästyäni huomasin, että verta suihkusi jalastani kovalla voimalla suoraan ylöspäin. Kyseessä oli rauskun pisto. Voitte kuvitella, että oli aika kivuliasta, Valpio kertoo.

Iso ongelma viidakossa haavoittumisessa on se, että kosteuden ja puutteellisen hygienian vuoksi pienikin haava saattoi tulehtua helposti ja johtaa sitä kautta infektioon ja jopa kilpailun kesken jättämiseen.

Valpio kertookin yllättyneensä häntä hoitavien ammattilaisten reaktiosta.

– Siinä laitettiin neulaa ja lankaa ja koko homma kiinni. Ei muuta kuin kohti kilpailua. Sen verran voin sanoa, että sitten kun jossain vaiheessa kilpailua viidakosta poistuin, niin se jalka oli aika erimuotoinen kuin ennen, mies nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Janni Hussi avautuu Selviytyjien kuohuttavasta käänteestä – näin Juhana Helmenkalastajan ulos pelaaminen todella tapahtui24.4.2018 04.30
Onko flunssasi kestänyt jo viikkoja? – lääkäri kertoo missä tilanteessa kyse voi olla vakavammasta bakteeritaudista6.10.2018 04.15
Huijataanko meitä kaikkia supersuositulla 10 vuotta sitten vs nyt -kuvahaasteella? Wired-lehti varoittaa mahdollisesta vaarasta17.1.2019 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat