Puheenaihe

Ex-missi Lotta Näkyvä teki 17-vuotiaana melko uskomattoman suorituksen – olisitko itse pystynyt tähän?

Toni Tervo

HELSINKILotta Näkyvä on parhaimmillaan silloin, kun on vähän epämukavaa.

– Sellaiset äärimmäiset tilanteet sopivat luonteelleni tosi hyvin. Se on tullut ihan lapsuudesta. Isäni haastoi minua aina aika paljon. Muistan kun hän opetti minua hiihtämään ja viiden kilometrin jälkeen hän kysyi, että lopetetaanko tähän, vai hiihdetäänkö saman tien koko 40 kilometrin lenkki. Valitsin jälkimmäisen, mutta minulla oli aina vapaus valita. En ole koskaan sanonut haasteille ei, Näkyvä hymyilee.

– 17-vuotiaana juoksin maratonin viiden minuutin varoitusajalla.

Eräs näistä haasteista oli Selviytyjät Suomi -sarjan toinen kausi, jossa Näkyvä nähdään kilpailemassa. Useat naisen kanssakilpailijat ovat päivitelleet viidakon karuja olosuhteita, mutta Näkyvän tunteville tuskin tulee yllätyksenä, että ex-missi lähinnä nautti olostaan.

– Tykkäsin kokemuksesta ihan todella. Odotin, että se olisi ollut pahempi. Se olikin yllättävän helppoa.

– Valmistauduin kilpailuun lähinnä lihottamalla itseäni. Hankin 5 kiloa lisää massaa vararavinnoksi. Naisen kroppa menee kuitenkin niin sekaisin, jos paino laskee alle tietyn rajan. Tietysti treenasin kuten treenaan normaalistikin, eli kuusi kertaa viikossa cheerleadingia, juoksua ja kehonpainotreeniä.

Yksi seikka Näkyvää kuitenkin sapetti tv-ohjelmassa.

– Minun oikeustajuuni ei oikein sopinut se, miten joku voi olla kisoissa ihan susi ja olla tekemättä leirissä mitään, mutta silti menestyä ohjelmassa juonittelun avulla. Siitä en oikein pitänyt.

Selviytyjien kuvaukset ovat kuitenkin jo pitkään olleet takana päin ja nyt Näkyvä tähtää jo seuraavaan haasteeseen.

– Tarkoitus on mennä Mount Everestille. Se toteutuu sitten, kun rahoitus on selvillä. Se on kuitenkin kaupallinen tavoite. Joulukuussa olin kiipeämässä Etelä-Amerikan korkeimmalle vuorelle, ehkä sieltäkin näette jotain materiaalia, Näkyvä vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ex-missi Lotta Näkyvä laittaa cheerleader-taustansa näkyville – murskaa lajiin liitettyjä seksistisiä ennakkoluuloja16.8.2018 04.30
Miss Suomi -finalisti Beata Papp sai tarpeekseen missiydestä – Kuva: viihtyy nykyään ihan toisenlaisissa kuvioissa7.12.2018 04.00
Missi-Pihlan yläosaton rantakuva osoitti jälleen naisvartalon yliseksualisoinnin – Kuva: "kaikki alastomuus ei ole pornoa"29.10.2018 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat