Viihde

Miss Helsinki -perintöprinsessa Eevan, 22, muokattu alusvaatekuva paljastaa – näin meitä huijataan

Lars Johnson

Yhä useampi alkaa tänä päivänä herätä siihen, että sosiaalisessa mediassa nähtäviä kuvia muokataan rajusti.

Eräs heistä on Miss Helsinkin -kilpailun perintöprinsessa Eeva Järvinen, joka huolestui omaa sosiaalista mediaa tehdessään siitä kuinka se vaikuttaa nuoriin tyttöihin.

– Itse olen nuorempana mennyt näihin kuvanmuokkauksiin ja mainoksiin lankaan. On myös siis omaa kokemusta nuoruudesta, että asettaa itselleen paineita noiden muokattujen kuvien pohjalta. Mua seuraa moni nuori tyttö ja jopa mun oma pikkusisko, Järvinen toteaa.

Hän kertoo huomanneensa kuinka julkkisten kuvissa on muokattu niin vatsaa, käsivarsia kuin leukaakin. Hän päätti tehdä asialle jotain.
Järvinen julkaisi omassa Instagramissaan etenkin naisten nykyään suosiman alusvaatekuvan, mutta päätti samalla havainnollistaa kuinka kuvaa voidaan muokata julkaisemalla myös muokkaamattoman kuvan.

– Ensimmäinen kuva on aito. Ainoastaan lightroomilla on muokattu värejä mieluisammaksi. Toisessa kuvassa on tämän lisäksi myös pienennetty keskivartaloa huomattavasti. Tämän muokkauksen pystyy suorittamaan monella ilmaisella tai vain parin euron ohjelmalla. Eli kuka tahansa voi muokata kuvansa huomattavasti erilaisemmaksi. Ulkonäköpaineita on paljon sosiaalisen median vuoksi ja siksi haluan muistuttaa rakkaat: Älkää uskoko kaikkea mitä näette, älkää missään kohtaa verratko itseänne sosiaalisen median tileihin, koska kaikki ei ole aina niinkuin sosiaalisessa mediassa annetaan ymmärtää, hän kirjoittaa kuvansa yhteydessä.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön (@eevakatariinajarvinen) jakama julkaisu

 

Järvinen kertoo nuorempana sortuneensa myös itse kuvamuokkaukseen.

– Aikoinaan, kun mulla oli tosi paha akne, niin silloin muokkasin pieniä ihovirheitä. Olin tuolloin todella epävarma omasta ihosta ja oikeastaan inhosin itseäni ilman meikkiä. Nyt voin jakaa somessani matskua, jossa voin näyttää itseäni sellaisena kuin oikeasti olen. Pitkä tie, mutta se vaatii paljon töitä itsensä kanssa ja ymmärrystä siitä, että sitä ei tarvitse tehdä muiden takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miss Helsinki -finalisti Eeva, 21, haaveilee mallin urasta – jalkapalloileva kaunotar tyrmää harhaluulot pinnallisuudesta4.9.2018 03.50
Yksi vilkaisu naisten rintoihin riittää – Miss Helsinki Nina Kalliolla, 25, on erikoinen kyky2.1.2019 04.00
Vuoden parhaat: Miss Helsinki Janna-Juulia pääsi näyttämään erilaista naiseutta – "minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä ollaan"27.12.2018 19.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat