Viihde

"Kun täytin 40, tulin naiseksi" – tältä näytti laulaja Eini 17-vuotiaana ja 40-vuotta myöhemmin

Eini haaveissa on löytää esitettäväkseen hidas rakkauslaulu. Duettokin olisi kiinostava vaihtoehto.

Anneli Tuominen-Halomo

Einin äänensävy on aivan erilainen Kesä ja yö -hitissä kuin se on nyt. Väliin mahtuukin paljon vuosia.

– Kun täytin 40, tulin naiseksi. Olin saanut lapset ja löytänyt paikkani elämässä. Varmuus alkoi heijastua myös laulamiseen, Eini sanoo.

Hän pitää äänestään ja kunnostaan huolta liikkumalla paljon ulkona ja käymällä säännöllisesti salilla. Kuiva pakkaskeli ja kenkien alla narskuva lumi ovatkin Pohjois-Suomessa syntyneen naisen mieleen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

 

Tältä näytti Eini 17-vuotiaana ja vuonna 2017

Ensimmäinen single Yes sir, alkaa polttaa teki Einistä heti tähden. Se oli käännös Baccaran hitistä Yes Sir, I Can Boogie, ja viime vuonna juhliessaan 40-vuotista laulajanuraansa Eini pääsi esiintymään yhdessä duon kanssa.

Yes sir on edelleen Einille hyvin merkittävä laulu.

– Muutama vuosi sitten euroviisukarsinnoissa esittämäni Draamaa on myös merkittävä. Siitä tuli vahva uusi hitti, joka saa yleisön hurmokseen.

Eini kuuluu nyt Sony Musicin ”talliin” ja hänelle etsitään uutta musiikkia koko ajan.

– En osaa itse tehdä biisejä, mutta kuulen kyllä, mikä sopii minulle. Nyt olen tosin työryhmässä mukaan antamassa sanoitukseen ja soundiin liittyviä vinkkejä.

Suoratoistot ovat johtaneet siihen, että nykyään musiikki julkaistaan pääosin singleinä.

– Minä olen sitä ikäluokkaa, jolle Spotify on vielä outo kanava, Eini huokaa.

Keikoilla Eini on huomannut, että hänen ikäisensä kuulijat eivät tunne hänen uusimpia biisejään niin hyvin kuin nuoret, jotka saattavat laulaa mukana. Esimerkiksi muutama vuosi sitten julkaistu Palanen onnea on keikoilla tosi suosittu.

– Siihen aikaan kun tulin alalle, tehtiin paljon käännösbiisejä eikä meillä ollut silloin yhtä paljon luomisvimmaisia nuoria kuin on nyt. Ihailen nuoria musiikintekijöitä tosi paljon.

Kokeneellekin artistille saattaa käydä niin, että keikalla laulun sanat unohtuvat.

– Sitten vaan keksin sanoja asian vierestä ja bändin pojat nauravat kippurassa, Eini hekottaa.

Hyvään biisiin kuuluu Einin mielestä melodia, sanat ja sopiva esittäjä.

– Meille suomalaisille teksti on tosi tärkeä. Nuorena kiinnitin huomiota siihen, että onpa mahtava meininki. Nykyään valitsen biisejä teksti edellä.

– Jospa joskus löytyisi hidas rakkauslaulu, jota voisin laulaa oikein sydämeni kyllyydestä. Mulle saa lähettää biisejä!, Eini vinkkaa.

Eini rakastaa esiintymistä sekä isoilla estraadeilla että intiimeillä klubeilla. Keikkoihin valmistautuminen menee aina samalla tavalla. Pukeutuessaan ja meikatessaan Eini kasvaa laulajan rooliin.

– Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä vaikeampaa on esiintymisvaatteiden hankinta. Hyvä vaate on osa fiilistä – siinä pitää olla sekoitus rockia ja bling-blingiä.

Keikkaan valmistautuminen alkaa aamulla aamupuurolla. Eini tietää, että keikkapäivinä ei pidä syödä tulisia ruokia, koska ne vaikuttavat ääneen. Vähän ennen keikkaa hän tankkaa energiaa hedelmistä.

Tulevalla keikalla Sellosalissa Eini esittää hittejä ja myös koskettavia lauluja, kuten Tornadosydän.

– Se on huikea rakkauslaulu ja livenä vahva biisi. Ihmiset kuuntelevat sitä aina kyynelsilmin.

– Olen todella ihastunut Sellosalin tunnelmaan. Vuosi sitten sain kokea ihmisten vahvan läsnäolon ja rakkauden. Sitä oikein odotan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jenni Vartiainen salaperäisenä – "Ehkä mä joskus kerron oman versioni tästä kaikesta"13.9.2018 22.30
Anna Abreun yleisöt katosivat keikoilta – sitten laulaja päätti tehdä jotain, mitä oli pelännyt koko uransa29.1.2019 04.15
Tuomas Enbusken suora kysymys Anna Puun ex-miehistä jäädytti laulajan – näin kuumottava tilanne eteni EVS:ssä13.10.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat