Puheenaihe

Lääkärin sopimaton ehdotus lapsen hoitoon raivostuttaa – lääkärilupa lähti alta todella nopeasti

Kuvituskuva.

Arkisto

Holistiseen lääketieteeseen erikoistunut Hollywood-lääkäri menetti lisensiaattinsa, kun hän ehdotti, että lasten kiukunpuuskia voitaisiin hillitä kannabiksella.

New York Post tohtori William Eidelman diagnosoi 4-vuotiaalla potilaallaan ADHD:n ja bipolaarisen mielialahäiriön. Hän suositteli itkupotkuraivateita saavalle lapselle lääkkeeksi kannabista sisältäviä keksejä.

Kalifornian lääketieteellinen lautakunta katsoi kuitenkin, etteivät kiukunpuuskat olleet riittävä peruste diagnooseille:

– Raivokohtaukset eivät yksinään tue kumpaakaan diagnoosia. "Levottomuus" ja "vaikeus istua paikoillaan” saattavat viitata ADHD:hen, mutta ne voivat olla myös yksinkertaisesti merkki siitä, ettei esikoululainen ole iloinen siitä, että hänet on ajettu monta kilometriä lääkärin vastaanotolle,

Lautakunnan mukaan Eidelmanin diagnoosi ilman psykiatrin konsultoimista oli holtiton. Lautakunta katsoi myös, että kannabiksen määrääminen oli sopimaton, joskaan ei rikollinen teko:

– Ei ole voitu osoittaa selkeillä ja vakuuttavilla todisteilla, että lääketieteellisen kannabiksen suositteleminen pojalle isän suostumuksella olisi rikkonut hoitostandardia.

Vaikka Eidelman menetti lisensiaattinsa  4. tammikuuta, hänen on kerrottu yhä jatkavan työssään. Hänen asianajanasa kertoo, että lautakunnan päätöksestä on valitettu.

Lääketieteen harjoittaminen ilman lisensiaattia on rangaistava rikos, joka voi Kalifornian lain mukaan johtaa jopa vuoden vankilatuomioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mies työnsi siemennestettään injektioneulalla käsivarteensa 18 kuukauden ajan – lääkärit pääsivätkin sitten todistamaan seurauksia18.1.2019 22.15
Yläosaton Lola Odusoga joutui lääkärissä kiusalliseen tilanteeseen – Radioplay: naista tutkivan tohtori kommentti hämmensi8.11.2018 04.00
Kuinka monta kertaa päivässä on normaalia virtsata? IL: Lääkäri vastaa ja kertoo syyn miksi sadat tuhannet suomalaiset pissaavat nyt liikaa31.10.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat