Puheenaihe

Ex-missi Janna-Juulia paljastaa blogissa: näin "paljon" Miss Helsinki tienaa vuodessa – "jos joku väittää köyhäksi..."

Janna-Juulia Vuorela.

Toni Tervo

HELSINKI

Entinen Miss Helsinki Janna-Juulia Vuorela ottaa blogissaan kantaa misseihin ja rahaan.

Vuorela kertoo ihmisten ihmetelleen miksi hän on yhä vakituisessa työssä, vaikka pääsikin Miss Helsingiksi. Naisen mukaan ihmisillä on selkeästi valheellinen mielikuva, jossa missin suurin huolenaihe on blogin kirjoittelu palmujen alla ja rusketuksen ottaminen.

Nämä mielikuvat Vuorela haluaa muuttaa.

– Kruunauksen jälkeen työt alkaa kuitenkin heti. Ensimmäisinä viikkoina juostaan palavereissa, kuvauksissa, tapahtumissa ja haastatteluissa nollan euron tuntipalkalla. Vakkariduunista otetaan ehkä vapaata ja tapahtumiin ostetaan uudet kivat vaatteet, joten näin päästäänkin jo oikeastaan budjetissa miinuksen puolelle. Sosiaaliseen mediaan tulisi myös panostaa voiton jälkeen. Laadukkaita kuvia täytyy lisätä lähes päivittäin ja täytyy kyllä sanoa, että itsekkin yllätyin siitä kuinka aikaa vievää instagram kuvien päivittäminen on. Kuvat tulee suunnitella ja löytää kuvaaja tai lahjoa poikaystävä tai kaveri kuvaamaan lounaspalkalla, hän kirjoittaa.

Häntä naurattaa joka vuosi lehdistössä tapahtuvat missien tulojen vertailu.

– Se ei ole mikään salaisuus, että ilman vakituista työtä ei missivuonna tulot paljon päätä huimaa. Ensimmäinen missivuosi on oikeastaan sellaista jatkuvaa työhaastattelua; sitä vasta rakentaa pohjaa, verkostoituu ja luo kontakteja. Nämä kontaktit on kuitenkin useimmiten niitä, jotka mahdollistavat myöhemmin sun tulot. Usein saattaa kestää vuosia, että teet sellaista työtä jota oikeasti rakastat sydämen pohjasta. Mutta niinhän se on kaikilla meillä alasta riippumatta. Kruunauksen jälkeen saa oikeasti mielettömän ponnahduslaudan omille unelmille ja niiden toteuttamiselle, mutta voitto ei kuitenkaan suoranaisesti takaa sulle tuloja tai työpaikkaa, vaikka usein ajatellaan sen olevan näin.

Lopulta hän paljastaa konkreettisesti paljon tienasi missivuonnaan.

– Viime vuonna mä tienasin Miss Helsinkinä päälle 5000 euroa, joten yksinään ilman mun vakituista työtä tällä summalla en tietenkään olisi pystynyt itseäni elättämään. Jos joku väittää köyhäksi niin menkööt, mutta laiskaksi ei voi kyllä yksikään sanoa.

– Jos lasken tähän työtunnit jotka mä annoin itsestäni mun missivuoden aikana, niin tällöin tuntipalkka ei päätä huimaa. 4,5 euroa tunnissa. Keskimäärin työtunteja Miss Helsinki asioiden äärellä kertyi siis kolme tuntia päivittäin oman työn lisäksi ja tästä suurimman osan ajasta vei some tai tapahtumat. Mun pieniin Miss Helsinki -tuloihin toki vaikuttaa paljon mun vakituinen työ. Mulla oli varaa valita lähdenkö työkeikalle vai en. Valitsinkin oikeastaan vaan parhaat päältä ja ne mitkä tuntui itelle sopivilta ja eteenpäin vieviltä keikoilta.

Lue koko blogi tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden parhaat: Miss Helsinki Janna-Juulia pääsi näyttämään erilaista naiseutta – "minulla ei ole rintoja ja olen 160 senttiä pitkä, mutta tässä sitä ollaan"27.12.2018 19.50
Blogi: Miss Helsinki Janna-Juulia paljastaa mitä tyttöjen illoissa oikeasti tapahtuu – ja kuinka hyvin, hyvin yksityiskohtaisesti miehistä puhutaan17.8.2018 04.00
Yksi vilkaisu naisten rintoihin riittää – Miss Helsinki Nina Kalliolla, 25, on erikoinen kyky2.1.2019 04.00
Miss Helsinki -perintöprinsessa Eevan, 22, muokattu alusvaatekuva paljastaa – näin meitä huijataan29.1.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat