Puheenaihe

Lola Odusogan ex-mies nöyryytti missiä karulla tavalla – Apu-blogi: tällaista ei kenellekään naiselle pitäisi tehdä

Lola Odusoga

Kari Pekonen

Entinen Miss Suomi Lola Odusoga kirjoittaa Apu-lehden blogissaan itsetunnosta. Odusoga kertoo kamppailleensa huonon itsetunnon kanssa ison osan elämästään.

– Itse olen kasvanut epävarmasta, erilaisesta erikoisuudesta itsevarmaksi vahvaksi naiseksi. Oma elämäni on ollut alusta asti epävarmaa. Olin eri värinen, R-vikainen, oli erikoiset hiukset, olin eri mallinen, oli silmälasit, eikä mulla ollut sitä isääkään. Siinä muutama, hän kirjoittaa.

Myös huonot rakkaussuhteet ovat vaikuttaneet negatiivisesti.

– Olen myös itse ollut erikoisissa tilanteissa. Aikaa jolloin itsetuntoni oli aika nollissa. Eräs poikaystäväni piti itsellään näkyvästi esillä yhteisen naispuolisen ystävämme kuvia, ja toisinaan kehui minulle tämän kauneutta ja ihanuutta. Samainen henkilö myös pyysi lomamatkalla minua menemään erään hotellimme showntanssijan viereen, jotta voi katsoa kumpi on paremman näköinen. Näillä sanoilla. Ei välttämättä sitä itsetuntoa hivelevintä toimintaa, tai ei ainakaan minun itsetuntoa, hän toteaa.

– Omalta kohdaltani voin todeta, että myöskään selkään puukotukset ystävien toimesta, luottamuksen pettämiset parisuhteissa, ne eivät välttämättä sitä itsetuntoa ainakaan kohenna tapahtumahetkellä. Kaverit ovat monesti surutta vieneet ihastuksiani, jopa sen hetkisiä kumppaneitani, ja valehtelua on ollut suuntaan ja toiseen, missi jatkaa.

Odusogan mukaan avain hyvään itsetuntoon on itsensä hyväksyminen. Tänä päivänä nainen on jo paremmassa paikassa.

– Nykyään en koe enää syyllisyyttä asioista, joihin en ole syyllinen. En myöskään stressaa enää afroani, sen kamppailun voitin joitakin vuosia sitten. Mutta, kyllä, vasta kypsällä aikuisiällä. En myöskään anna missään tilanteessa kenenkään tuntemattoman mielipiteen päästä ihon alle, enkä ole riippuvainen muiden hyväksynnästä millään muotoa, hän toteaa.

Lue koko blogi tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lola Odusoga paljastaa totuuden suomalaisen tv-ohjelman katastrofikuvauksista – "Ihan kaikki meni pieleen"25.1.2019 03.30
Apu-blogi: Lola Odusogaa ja Miss Italiaa nöyryytettiin Suomen televisiossa – "Haluaisin nähdä sen päivän, kun tällaista tehtäisiin myös miehille"20.11.2018 04.00
Yläosaton Lola Odusoga joutui lääkärissä kiusalliseen tilanteeseen – Radioplay: naista tutkivan tohtori kommentti hämmensi8.11.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat