Seiska: Matti Nykäsen kuolema – legendaariselta mäkikotkalta jäi nyt monta keikkaa pitämättä

Matti Nykänen.

Arkistokuva

Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja Matti Nykänen on kuollut, kertoo 7 Päivää -lehti verkkosivullaan.

Lehti on saanut asialle vahvistuksen Nykäsen lähipiiristä. Nykäsen kerrotaan kuolleet viime yönä. Hän oli kuollessaan 55-vuotias.

Nykäsen kuolinsyy ei ole vielä tiedossa. Seiska kertoi aiemmin viime marraskuussa, että Nykänen oli sairastunut diabetekseen.

Mäkihyppysankari nousi Suomen kansan suosikiksi voittamalla MM-kultaa Oslossa 1982. Nykäsen legendaarinen valmentaja oli Matti Pulli, jonka ex-hyyppääjä tapasi äskettäin Jyväskylässä sairasvuoteen äärellä. (Lue juttu Pullin ja Nykäsen tapaamisesta jutun lopussa olevasta linkistä.)

Viime vuodet Nykänen teki uraa menestyksekkäänä laulajana ja hänet tunnettiin ahkerana keikkailija. Nykänen kertoi viime marraskuussa Mäntsälän Uutisille, että hänellä oli keikkoja kerran viikossa. Lue lisää tästä. Meteli.netin mukaan Nykäsen seuraava esiintyminen olisi ollut 23. helmikuuta Lauttasaaressa.

Huiman urheilu-uran tehnyt Nykänen seurasi Suomen mäkihyppymaajoukkueen alhoa viime vuoden hieman turhautuneena. Hän vitsaili jopa, että vetää vielä itse hyppyhaalarit ylleen.

Nykäsen elämää sävyttivät henkilökohtaisen elämän monet laskut ja nousut. Nykänen puhui aivan vastikään elämästään Aamulehden haastattelussa, jossa hän kertoi muun muassa, ettei voi tavata lapsenlastaan.

– Olen isoisä, mutta en saa tavata lapsenlapsia, hän sanoin lehdelle.

Vuosien varrella Nykäsestä tuli ikoninen hahmo, josta tehtiin lauluja ja joka pääsi jopa Suomen viralliseen emoji-kokoelmaan. 

Lisää aiheesta

Muistatko vielä, mitä Matti Nykänen sanoi jo 2006: "Mika Kojonkoski on per**reikä, joka vie vain teiltä rahat!"21.8.2016 14.43
Seiska: Vakavan masennuksen kokenut Matti Nykänen harkitsi itsemurhaa28.1.2016 10.02

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Uusimmat

Luetuimmat