Viihde

Reino Nordin jätti alkoholin ja päihteet lopullisesti –  yksi oivallus muutti kaiken

Toni Tervo

– Viisas. Vahva. Rohkea. Ja hyvä kokki!

Reino Nordin räjähtää nauruun kuvaillessaan vaimoansa Mariaa. Haastatteluhuoneessa on juuri soinut miehen tulevalta levyltä Marialle tekemä Cara Mia -rakkauslaulu, jossa kerrotaan parin yhteisistä vuosista.

– Hän on oikeasti analyyttisen älykäs. Marialle ei riitä pelkkä vastaus. Hän haluaa kuulla perustelut sen vastauksen takaa ja jos ne eivät ole riittävät, hän murtaa sen vastauksen. Ei ole toista samanlaista, Nordin jatkaa.

– Mä en ikinä voita meidän riitoja kotona, hän virnistää perään.

Nordinit ja heidän parisuhteensa ovat olleet vuosia julkisuuden valokeilassa ja Reino myöntää, että tilanne ei aina ole ollut helppo. Vuosien varrella mies kertoo kuitenkin ymmärtäneensä mikä on arvokasta ja tällä hetkellä suhteella menee paremmin kuin aikoihin.

Siihen vaadittiin se, että laulaja katsoi peiliin.

– Olen suoraan sanottuna niellyt aika ison kasan omaa paskaani ja joutunut korjaamaan omaa käytöstäni. Olen ymmärtänyt, että jos jokin ei toimi, lähde ensin liikkeelle itsestäsi. Ehkä vihdoinkin olen aikuistunut.

– Se on tehnyt minusta paremman puolison ja myös paremman isän. Olen lapsilleni enemmän läsnä ja kyllä se näkyy heissäkin. Mun kaltaisella miehellä meni aikaa saada haltuun se ahdistus, että mulla on lapsia.

Iso osa Nordinin matkaa parempaan nykyhetkeen oli päätös raitistua. Siinäkin vaimo oli isossa osassa.

– Maria sai mut tajuamaan, että mikään substanssi ei auta kirkastamaan sitä mun päätä. Lopulta tajusin, että lapset, elämä ja terveys on mulle tärkeämpiä. Ja onhan se siistimpää olla oman itsensä herra. Eikä niin, että ne käskyt tulevat jallupullosta.

Hän suosittelee itsetutkiskelua myös muille.

– Meillä on hirveästi porukkaa, joka haluaa korjata maailman, mutta ei ole valmis korjaamaan itseään. Sanotaan nyt näin, että se ranta on paljon helpompi sotkea öljyllä kuin mennä siivoamaan. Mutta siivoaminen on paljon palkitsevampaa, laulaja maalailee.

– Tietyllä tavalla mä en tiedä kuka olen. Ja se on vaan siistiä ja vapauttavaa. Kunhan tiedän, että nimi on Reino, niin sillä mennään eteenpäin. Mä voin olla kuka vaan.

Cara Mia on paitsi Marialle omistettu, myös Nordinin helmikuussa julkaistavan levyn nimikkokappale. Viime vuosina hurjaa menestystä nauttinut artisti kertoo, että uuden levyn myötä asiat nousevat jälleen uudelle tasolle.

– Keikat kasvavat isolla kädellä. Meillä on tiimiin tullut muun muassa valoihin erikoistunutta osaamista ja keikkapaikat on isompia. Sanotaan näin, että hehkulampun valossa Siltasessa laulaminen on nyt historiaa.

– Levyn teema kytkeytyy vahvasti armon, intohimon ja rakkauden ympärille. Soitin sen Mariallekin ja hän oli ihan liekeisssä. Tuli sieltä muutama kyynelkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Reino Nordinin päätös muutti elämän: Rahakas levydiili rapsahti ja täpötäydet yleisöt seurasivat – "Musta tuli se Kallion Sinatra, joksi aina halusin"14.7.2017 20.03
"Säälittävä ja kuvottava" Reino Nordin teilattiin Iholla-ohjelman takia – Nyt hän aikoo lyödä läpi26.3.2016 09.05
Reino Nordin tuli Emma-gaalaan "Hugh Hefnerinä" – Samettitakki ja kaikki3.2.2018 18.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat