Puheenaihe

Näistä seksiasioista vain 5 % suomalaisista haluaa puhua – keskustellaanko asiasta teidän vuoteessanne?

Arkisto

Suomalaisten halukkuutta puhua erilaisista seksiasioista on selvitetty.

Seksivälineitä myyvä Kaalimadon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisten tärkeimmät seksiin liittyvät puheenaiheet kumppanin kanssa ovat mieltymykset, toiveet ja odotukset seksissä (49 prosenttia), ehkäisy (43 prosenttia) sekä läheisyyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat (30 prosenttia).

Vähiten suomalaiset haluavat keskustella kumppanin kanssa aiemmista seksikokemuksista. Näistä puhuu mielellään vain 5 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista.

– Kaikesta seksiin liittyvästä voi ja pitäisi puhua. On tärkeää keskustella niin omista mieltymyksistään ja toiveistaan kuin myös tunteista ja tuntemuksista kehossa. Joskus intiimeistä asioista puhuminen voi kuitenkin tuottaa vaikeuksia, koska ei itsekään ihan ymmärrä itseään, sanoja on vaikea löytää, seksuaalisuuteen liittyy häpeää tai pelätään kumppanin reaktiota, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

– Omat fantasiansa saa luonnollisesti pitää ominaan, mutta kumppanin kanssa voisi olla hyvä jakaa sellaisia fantasioita, joita haluaisi mahdollisesti toteuttaa yhdessä, Lavikainen jatkaa.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllättikö? Tällaista seksiä yli 50 % naisista pitää hyvänä – Miehistä vain 44 % ajattelee samoin25.1.2019 03.50
Tähän seksiin naiset eivät suostu – 50 % sanoo miehille että "ei ole sillä tuulella"16.8.2018 17.18
Näin annat suuseksiä naiselle turvallisesti – tämä kikka jokaisen miehen kannattaa pitää mielessä15.10.2018 03.50
30-vuotias nainen harrasti melko erikoista seksiä lentokoneen vessassa – "parempaa kuin mikään mitä olen kokenut tavallisten miesten kanssa"31.10.2018 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat