Puheenaihe

Suuseksi suhteessa puhuttaa suomalaisia – jopa 31 % on tätä mieltä asiasta

Arkisto

Suuseksi on suomalaisten mielestä tärkeä keskustelun aihee tapailuvaiheessa.

Seksivälinkauppa Kaalimadon teettämätn tutkimuksen mukaan vajaa kolmannes (31 prosenttia) kokee tärkeäksi keskustella uuden seksikumppaninsa kanssa halukkuudesta harrastaa suuseksiä. Suuseksi voidaan kokea tärkeäksi osaksi parisuhdeseksiä, jonka johdosta asia tulee helposti puheeksi jo tapailu- ja tutustumisvaiheessa.

Tutkimuksen mukaan mysö alle vuoden nykyisessä suhteessaan olleista suomalaisista 67 prosenttia kokee tärkeäksi keskustella mieltymyksistä, odotuksista sekä toiveista seksiin liittyen, 59 prosenttia ehkäisystä ja 21 prosenttia läheisyyteen ja turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Yli 10 vuotta nykyisessä parisuhteessaan olleet suomalaiset eivät koe mieltymyksistä ja ehkäisystä puhumista yhtä tärkeänä kuin tuoreessa suhteessa olevat.

– On normaalia, että pitkässä parisuhteessa seksiin liittyvät toiveet ja ajatukset muuttuvat. Kannattaa kuitenkin muistaa, että seksistä ei pitäisi jutella kumppanin kanssa ainoastaan silloin, kun siinä on jotain parannettavaa, vaan siitä olisi hyvä jutella jatkuvasti, Seksuaaliterapeuti Annukka Lavikainen kertoo.

Seksivälineiden käytöstä puhuminen koetaan tärkeimmäksi 5–10 vuotta nykyisessä parisuhteessa olleiden suomalaisten keskuudessa. Heistä joka kymmenes haluaa ottaa seksivälineet puheeksi partnerinsa kanssa.

Läheisyydestä ja turvallisuudesta puhumista tärkeimpänä pitävät tapailuvaiheessa olevat suomalaiset – yli puolet (52 prosenttia) heistä kokee asian tärkeäksi. Vähiten läheisyydestä ja turvallisuudesta sen sijaan haluavat jutella suomalaiset, joiden nykyinen parisuhde on kestänyt 3–5 vuotta. Heistä vain joka viides kokee läheisyyden tärkeänä keskustelunaiheena.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin annat suuseksiä naiselle turvallisesti – tämä kikka jokaisen miehen kannattaa pitää mielessä15.10.2018 03.50
Uutta nautintoa seksiin: kaikki tietävät G-pisteen, mutta tiedätkö missä on naisen A-piste? – seksivalmentaja opastaa sen löytämiseen25.10.2018 04.15
Tähän seksiin naiset eivät suostu – 50 % sanoo miehille että "ei ole sillä tuulella"16.8.2018 17.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat